„Grupėje dirbu nuo 1991-ų, todėl puikiai žinau istoriją. Prieš fantastišką sezoną mums reikėjo šešerių ar septynerių metų, kol tapome pajėgūs ir galėjome nuolat skinti pergales“, - prisiminė S. Domenicali.

„Taigi, mes vėl statome pagrindą ilgalaikei sėkmei. <...> Dabar buriame komandą, kuri, manau, po metų ir vėl galės pradėti ilgą pergalių seriją“.

Jaučia atsakomybę prieš ekipa tikintį F.Alonso

Didžiausiu komandos turtu „Ferrari“ ekipos vadovas įvardino F. Alonso, lenktyniaujantį „Scuderia“ gretose nuo praėjusių metų.

„Fernando yra labai didelis mūsų turtas. Be to, jis ir didelė mūsų atsakomybė. Jei jis pasitiki komanda tiek, kad įsipareigoja lenktyniauti taip ilgai, tai reiškia, kad jis tikrai tiki, kad mes kartu galima kažką pasiekti“, - kalbėjo italas.

„Norime jam atsidėkoti už pasitikėjimą – norime kartu nugalėti.“

F.Alonso pritapo greičiau nei M. Schumacheris

S. Domenicali pažymėjo, kad F. Alonso labai primena M. Schumacherį ir, kai kuriais atžvilgiais, net pranoksta legendinį vokietį.

„Fernando yra labai panašus tuo, kaip jis įsiliejo į komandą“, - pastebėjo italas.

„Manau, kad jis ekipoje pritapo greičiau, nei tai pavyko Michaeliui. Galbūt taip nutiko dėl charakterio bruožų, kalbos ir taip toliau, tačiau matau ir daug panašumų“.

„Kuo labiau pažįstu Fernando, tuo geriau galiu juos lyginti. Be abejo, nemanau, kad ateityje bus įmanoma pelnyti septinis čempiono titulus. Bet bent jau galėsime pagalvoti apie tai, kai su Fernando pelnysime pirmąjį čempionatą. Po to bus lengviau. Toks mūsų tikslas“, - pridūrė jis.

S.Domenicali: M.Schumacheris dar gali sužibėti

„Ferrari“ ekipos vadovas S. Domenicali paragino nenurašyti daugkartinio „Formulės-1“ čempiono M. Schumacherio, per pastaruosius dvejus metus dar taip ir neužlipusio ant apdovanojimų pakylos.

Italas pastebėjo, kad vokietis vairuoja toli gražu ne patį geriausią rikiuotėje automobilį. Be to, jam esą tenka grumtis su gerokai didesnėmis talentingų pilotų gretomis nei anksčiau.

„Gana gerai jį pažinodamas, sakyčiau, kad Michaelis nepakeitė savo požiūrio į darbą ir nusiteikimo. Nuoširdžiai kalbant, manau, kad gavęs puikų automobilį, jis kovotų dėl svarbių pozicijų“, - sakė S. Domenicali.

„Lyginant su ankstesniais laikais, kai kovodavo tik du lenktynininkai, dabar turime keturis ar penkis, lygiu bolidu galinčiais kovoti dėl pergalės.“

„Spręsdamas iš to, kiek jį pažįstu, kuo daugiau jis sulauks kritikos, tuo labiau jis norės visiems įrodyti, kad jos nenusipelnė. <...> Manau, kad gavęs puikų bolidą jis ir vėl pademonstruos ką sugeba“, - kalbėjo italas.

„Septyni čempiono titulai kai ką reiškia. Manau, kad pelnyti dar vieną titulą dabartinėmis aplinkybėmis bus sunku, tačiau esu tikras, kad jis dar pademonstruos esantis vienas geriausių lenktynininkų“, - pridūrė jis.