„Naujas automobilis turi charakteristikų, kurias sunku perprasti, ir galbūt mes kol kas dar nesame tokios formos, kokios norėtume būti“, – pripažino F. Alonso. - Nepaisant to, mes visi esame patyrę daug „Formulės-1“ sezonų ir mes visi puikiai žinome, kad tik Australijoje pamatysime, kokia tiksliai yra mūsų padėtis“.

„Daug kalbama ir spėliojama, tačiau niekas nežino tiesos. Pavyzdžiui, daugelio favorite laikoma „Red Bull“ ekipa bandymuose įveikė tik kelis ratus ir rezultatų lentelėje liko paskutinė. Jei kažkas panašaus būtų nutikę mums, būtų atsivėrę pragaro vartai, tačiau jų niekas net nepastebėjo“, – sakė ispanas.

„Dabar labiau nei bet kada turime pasistengti patobulėti – kiekvienas, ir atsakingas už galinio vaizdo veidrodėlį, ir atsakingas už stūmoklį. Esame vieningi ir atiduodame visą save, nes siekiame to paties tikslo“.

Priminė triumfą prieš dvejus metus

Komandos lyderis priminė bandymų prieš dvejus metus pabaigą, kai greičiu varžovams treniruotėse nusileidusi ekipa, vėliau dominavo pirmose sezono lenktynėse.

„Norėčiau jums tiesiog priminti dvejų metų senumo pavyzdį: paskutiniuose bandymuose Barselonoje buvome penkti po „Red Bull“, „McLaren“, „Sauber“ ir „Force India“ komandų, o po dviejų savaičių Bahreine užėmėme pirmą ir antrą vietas“, – pasakojo lenktynininkas. - Svarbiausia būti pirmiems ne pirmose lenktynėse, o lapkritį - čempionato pabaigoje“.

Priešakyje – tik ilgo sezono pradžia

Susitikime su komandos darbuotojais F. Alonso antrino ir ekipos vadovas Stefano Domenicali, pažymėjęs, kad galima prasta sezono pradžia dar nereikštų pralaimėto čempionato.

„Akivaizdu, kad negalime būti patenkinti tuo, kaip ėjosi bandymai ar buvo vykdomi tikslai, tačiau nepamirškime, kad čempionatas dar neprasidėjo“, – sakė italas. - Tai tik pradžia ir prieš mus dar ilgas sezonas. Mes žinome, kad yra sričių, kuriose turime daug darbo. Tai - patikimumas ir greitis, tačiau aš iš jūsų visų tikiuosi noro įrodyti, kas mes tokie esame“.