Ispanas sekmadienį Barselonoje vykusių F-1 bandymų metu trenkėsi į apsauginį barjerą, esantį tarp trečio ir ketvirto posūkių. Netrukus po avarijos trasos bei „McLaren“ atstovai patvirtino, kad sportininkas yra sąmoningas bei rimtai nesusižeidęs.

Po pirminės patikros trasos medicinos centre, sportininkas sraigtasparniu buvo išskraidintas į artimiausią ligoninę detalesnei apžiūrai.

Po atliktų tyrimų „McLaren“ komanda išplatino pranešimą apie tai, kad F. Alonso avarijos metu rimtų traumų nepatyrė.

Avarijos priežastys neskelbiamos

„McLaren“ kol kas oficialiai nepaskelbė dėl kokių priežasčių įvyko avarija, kurios metu naująjį autombilį sudaužė minėtasis F. Alonso.

„Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis, prieš įvykstant avarijai važiavęs iš paskos ispano, sakė, kad pastarojo avarija atrodė gana keistai.

„Greitis nebuvo didelis – galbūt apie 150 km/h. Jis staiga pasuko į dešinę, tiesiai į sieną. Visa tai atrodė tikrai keistai“, – sakė S. Vettelis.

F. Alonso vadybininkas Luisas Garcia Abadas Ispanijos žiniasklaidai prasitarė, kad dar prieš avariją sportininkas jautėsi ne itin gerai. Vadybininko teigimu, ispanas 24-48 val. praleis ligoninėje, kurioje jo būklę stebės gydytojai.

F. Alonso avarijos metu patyrė smegenų sutrenkimą

„McLaren“ komandos atstovai patvirtino, kad Barselonoje vykusių F-1 bandymų metu į avariją patekęs F. Alonso patyrė smegenų sutrenkimą ir dėl to kurį laiką turės praleisti ligoninėje.

Nors po avarijos daugelis spėliojo, dėl kokių priežasčių ispanas nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į saugos barjerą, „McLaren“ lenktynių direktoriaus Erico Boullier teigimu, incidentas nebuvo neįprastas.

„Fernando incidentas buvo vienas iš tų, kurie kartais pasitaiko bandymų metu. Džiugu žinoti, kad jis rimtai nesusižalojo. Tiesa, avarijos metu jis patyrė smegenų sutrenkimą. Dėl to per naktį jis liks ligoninėje, kur toliau bus stebima jo būklė. Po tokių įvykių tai yra normalu. Žiniasklaida bandė išpūsti didesnį burbulą, tačiau tai buvo tik paprastas incidentas, kuris įvyko bandymų metu“, – teigė E. Boullier.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.