Iš „pole“ pozicijos startavęs M. Verstappenas dominavo visų lenktynių metu. Už olando užtikrintai važiavę „Mercedes“ pilotai Valtteri Bottas bei Lewisas Hamiltonas užėmė kitas dvi podiumo vietas.

„Mercedes“ jau kurį laiką buvo užsitikrinę konstruktorių taurę, o L. Hamiltonas – septintąjį pasaulio čempiono titulą. Paskutinėse lenktynėse didžiausia kova vyko dėl trečios kontruktorių įskaitos vietos.

Bronzinę trečią vietą iškovojo „McLaren“. Britas Lando Norrisas finišavo ketvirtas, o ispanas Carlosas Sainzas – šeštas. To užteko, kad „Racing Point“ ekipa būtų nustumta į ketvirtąją vietą.

Pastarosios komandos lyderis Sergio Perezas lenktynių nebaigė dėl techninio gedimo, o Lance‘as Strollas liko dešimtas. Kitą sezoną „Racing Point“ pakeis pavadinimą į „Aston Martin Racing“.

„Aston Martin Racing“ garbę nuo kito sezono gins keturiskart pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis, kuris po šešerių metų skiriasi su „Ferrari“.

„Ferrari“ šiemet konstruktorių įskaitoje užėmė tik 6-ąją vietą, o tai – prasčiausias pasiekimas per 39 metus. Prastai visas sezonas klostėsi ir S. Vetteliui, kuris pilotų įskaitoje liko 13-as.

Vokiečiui prastai susiklostė ir Abu Dabio GP. Jis liko 14-as – viena pozicija žemiau už kitą „Ferrari“ atstovą Charlesą Leclercą.

Kitų metų F-1 sezonas turėtų prasidėti kovo 21-ąją Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)