F-1 pulso rubrikoje pateikiama Australijos „Grand Prix“ etapo apžvalga, kurioje pristatomi laimėtojai, pralaimėtojai bei įdomiausi faktai iš praėjusio lenktynių savaitgalio.

Laimėtojai

Carlosas Sainzas. Australijos GP lenktynėse triumfavęs „Ferrari“ pilotas Carlosas Sainzas buvo neabejotinas nugalėtojas tiek trasoje, tiek už jos ribų. Kovo 8-tą dieną apendicito operaciją turėjęs ir Saudo Arabijos GP praleidęs ispanas po 14 dienų grįžo į bolidą bei demonstravo puikų tempą viso savaitgalio metu.

Pasinaudojęs Maxo Verstappeno gedimu, C. Sainzas užtikrintai pirmavo visas lenktynes ir su komandos draugu Charlesu Leclercu iškovojo legendinei Italijos komandai 86-tą dublį jos istorijoje. Po lenktynių gera nuotaika spinduliavęs ispanas juokavo, jog apendicito operacija padėjo jam laimėti lenktynes, todėl varžovai siekdami pergalių turėtų padaryti tą patį.

Bahreine pelnęs podiumą, o Australijoje iškovojęs pergalę C. Sainzas nuo čempionato lyderio M. Verstappeno atsilieka tik vienuolika taškų. Po šio sezono „Ferrari“ komandą palikti turėsiantis ispanas tokiais rezultatais sėkmingai kelia savo akcijas laisvų lenktynininkų rinkoje – po paskutinių lenktynių „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris teigė, jog austrų komandą domina galimybė pasikviesti C. Sainzą.

„McLaren“. Australijoje vykusios lenktynės sėkmingai susiklostė ir „McLaren“ komandai, kai Lando Norrisas užėmė 3 vietą ir iškovojo ekipai pirmąjį podiumą 2024 metų sezone.

Tiesa, sprendimas lenktynių metu pirmam sustojimui prioritetą suteikti ne L. Norrisui, bet komandos draugui Oscarui Piastri (siekiant apsaugoti jo poziciją nuo George‘o Russello), galimai lėmė prarastą šansą britų komandai rimčiau pakovoti dėl 2 vietos.

Galiausiai lenktynių eigoje O. Piastri buvo paprašytas praleisti į priekį greitesnį L. Norrisą, tačiau pastarajam pritrūko laiko ir šviežių padangų siekiant mesti iššūkį C. Leclercui.

Apskritai, Australijos GP „McLaren" ekipos lenktynių tempas buvo labai artimas „Ferrari“, kuri buvo greičiausia. Komandos bolidas yra stiprus greituose posūkiuose, stabilus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją