Nors olandas šeštadienį puikiai lenktyniavo, antros kvalifikacijos sesijos pradžioje jis kurioziškai atsitrenkė į sieną išvažiuodamas iš sustojimo. Jam teko praleisti nedidelę dalį lenktynių. Tai buvo jo pirma klaida per šį „F-1“ sezoną.

Didžiausia kvalifikacijos sensacija buvo „McLaren“ pilotas Lando Norrisas. 23 metų britas-belgas paskutinį ratą užbaigė įspūdingu greičiu ir momentui net atėmė 1-ą poziciją iš M. Verstappeno, tačiau olandas po kelių sekundžių finišavęs ratą atsiėmė lyderio vietą. Garbingoje 3-ioje vietoje finišavo kitas „McLaren“ pilotas Oscaras Piastris.

Pirmos kvalifikacijos sesijos pradžia buvo kiek nesėkminga britui Lewisui Hamiltonui. Jo vairuojamas „Mercedes“ bolidas praėjus 5-ioms minutėms slystelėjo ir sukdamasis nulėkė nuo kelio. Jo laimei, formulė į sieną neatsitrenkė, jis sėkmingai išvažiavo iš žvyro ir užbaigė ratą.

Tačiau kaip L. Hamiltonui kvalifikacija prasidėjo – taip ji ir pasibaigė. Britas prieš kvalifikacijos pabaigą buvo patogiai įsitaisęs 2-oje vietoje, tačiau labai greitai nuslinko iki pat 7-os vietos.

Pirmoje kvalifikacijos sesijoje sensacingai iškrito „Red Bull“ lenktynininkas Sergio Perezas. Meksikiečiui paskutiniu metu ypatingai nesiseka, todėl rytojaus pagrindines lenktynes jis pradės iš 16-os pozicijos. Prasideda kalbos, jog S. Perezas dėl prastų pasirodymų gali prarasti vietą „Red Bull“ komandoje.

Didžiosios Britanijos GP lenktynės prasidės sekmadienį 17 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją