B. Ecclestone‘as, pernai siūlęs sukurti tik moteris skirtą čempionatą, mano, kad F-1 pasaulis gali nepamatyti moters už „Formulės-1“ automobilio vairo.

„Nemanau, kad tai nutiks artimiausiu metu. Jei ir būtų moteris, pajėgi lenktyniauti „Formulėje-1“, nemanau, kad į ją būtų žiūrima rimtai. Tad jos niekada negautų konkurencingo automobilio“, – kanadiečių TV kanalui TSN sakė B. Ecclestone‘as.

Paklaustas ar artimiausiu metu galime pamatyti moterį, lenktyniaujančią „Formulės-1“ čempionate, B. Ecclestone‘as atsakė neigiamai.

Alice Powell, tapusi pirma moterimi, nugalėjusia „Formulės Renault“ čempionate ir dalyvavusi GP3 varžybose teigia, kad tokie B. Ecclestone‘o komentarai kenkia moterims, siekiančioms varžytis aukšto lygio lenktynėse.

„Kažkas turi įrodyti, kad Bernie yra neteisus“, – kalbėjo 22-ejų metų britė. - Būtų gaila, jei kuri nors komanda nesuteiktų moteriai galimybės startuoti F-1 lenktynėse vien dėl to, jog į tai nebūtų žiūrima rimtai. Mes nesame pajuokos objektai. Tai vienas iš tų dalykų, kuris kenkia moterims, siekiančioms varžytis aukšto lygio varžybose.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.