Didžiosios Britanijos GP lenktynės prasidėjo itin skaudžiai vietiniams sirgaliams. Dar pirmame rate jų numylėtinis Lewisas Hamiltonas apsisuko trasoje ir nukrito į paskutinę vietą. Britas trasoje apsisuko ne be pagalbos. Jį prilietė Kimi Raikkonenas, kuris po lenktynių pripažino savo kaltę.

„Antrame ar trečiame posūkyje aš blokavau savo ratą, kai važiavau už jo ir atsitrenkiau į Lewiso bolido kampą. Aišku, kad jis apsisuko. Tai yra mano kaltė, bet kartais taip nutinka“, – teigė suomis, kuris lenktynių metu buvo nubaustas 10 sekundžių bauda, o po lenktynių dar gavo ir 2 taškų baudą.

Nukentėjusios „Mercedes“ komandos atstovai abejojo, ar tai buvo tik nekaltas lenktyninis epizodas. Apie galimus „Ferrari“ nešvarius žaidimus kovoje dėl konstruktorių taurės prabilo „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas ir antrąją vietą lenktynėse užėmęs L. Hamiltonas.

„Kovoje dėl konstruktorių taurės praradome daug taškų. Kaip pasakytų Jamesas Allisonas: „Tai tyčinis arba nekompetentingas elgesys“.

Šį savaitgalį mūsų komanda puikiai padirbėjo. Jautėme didžiulį palaikymą ir tuo pačiu didelį spaudimą. Mūsų varžovai naudoja įdomią taktiką. Darysime viską ką galime, kad juos įveiktume ir kitose lenktynėse pasirodytumėme geriau“, – sakė T. Wolffas.

„Įdomios taktikos iš jų pusės, sakyčiau taip. Bet mes darysime viską, ką galima, kad kovotume su jais ir patobulėtume kitose keliose lenktynėse. Esu labai patenkintas dėl viso palaikymo, kurį čia turėjome.

Viskas ką pasakysiu, tai kad tai jau buvo dvi lenktynės, kuriose „Ferrari“ atsitrenkia į „Mercedes“. Valtteri ir aš tose situacijoje visada pralaimėjome“, – teigė L. Hamiltonas.

„Ferrari“ sukeliamais incidentais nepatenkintas ir vienas „Mercedes“ akcininkų, legendinis lenktynininkas Niki Lauda.

„Incidentas buvo nesąžiningas. Tai jau antras kartas kai vienas iš „Ferrari“ pilotų lenktynių pradžioje trenkiasi į mūsų bolidą. Tai nejuokinga. Bet yra kaip yra.

Tai, jog Lewisas sugebėjo finišuoti antras tik parodė koks stiprus jis buvo šiandien. Jei ne avarija, tikrai būtume šiandien nugalėję“, – dėstė N. Lauda.

Lewisas Hamiltonas, Sebastianas Vettelis ir Kimi Raikkonenas

Tuo metu „Ferrari“ lyderis S. Vettelis varžovų kaltinimus pavadino juokingais.

„Būtų kvaila manyti, kad kažkas buvo daroma tyčia. Nemanau, kad ten buvo kažkokių intencijų ir nemanau, kad yra verta netgi grįžti į tą situaciją“, – sakė vokietis.

S. Vettelis (171 tšk.) šiuo metu pirmauja bendroje įskaitoje. Jis antroje pozicijoje esantį L. Hamiltoną lenkia 8 taškais. Trečias yra K. Raikkonenas (116 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)