Daug kalbų sukėlęs epizodas įvyko 62-tąją mačo minutę, kai po Artiomo Milevskio perdavimo į anglų vartus smūgiavo Marko Devičius - kamuolys, atšokęs nuo vartininko Joe Harto, jau leidosi į vartus, bet paskutinę akimirką jį ore koja išspyrė gynėjas Johnas Terry's. Tiesa, jis pavėlavo, nes kamuolys jau buvo kirtęs vartų liniją, tačiau nei pagrindinis teisėjas Viktoras Kassai'us, nei jo asistentai to nepamatė ir liepė tęsti žaidimą.

Jei šis įvartis būtų įskaitytas, Ukraina būtų išlyginusi rezultatą (1:1) ir atgaivinusi savo viltis patekti į turnyro ketvirtfinalį.

Vis dėlto dar kartą įdėmiai peržiūrėjus minėto epizodo vaizdo įrašą tampa akivaizdu, kad įvartis ir turėjo būti neįskaitytas - nors po M. Devičiaus smūgio kamuolys iš tiesų kirto vartų liniją, pati ukrainiečių ataka turėjo būti nutraukta tik jai prasidėjus, nes kamuolį priėmęs ir perdavimą komandos draugui atlikęs Artiomas Milevskis buvo akivaizdžioje nuošalėje (tai puikiai matyti vaizdo įrašo 6-7 sekundėmis).

Artiomas Milevskis nuošalėje

Primename, kad ukrainiečius eliminavusi Anglijos rinktinė Europos čempionato ketvirtfinalyje susikaus su Italijos futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (732)