Pirmame kėlinyje dominavę ir po Roberto Lewandowskio įvarčio 17-ą minutę į priekį išsiveržę lenkai antroje mačo dalyje išleido iniciatyvą iš rankų ir leido be 44-ą minutę pašalinto Sokračio Papastathopoulo žaidusiems varžovams išlyginti santykį.

51-ą minutę tai padarė tik antrame kėlinyje į aikštę išbėgęs Dimitris Salpingidis.

Maža to, 68-ą minutę raudoną kortelę už paskutinės vilties pražangą prieš save išvydo pagrindinis Lenkijos rinktinės vartininkas Wojciechas Szczesny, tačiau aikštės šeimininkus išgelbėjo jo kolega Przemyslawas Tytonas, atrėmęs Giorgo Karagounio nuo 11 m atžymos smūgiuotą kamuolį.

Pirmąjį čempionato įvartį pelnęs R. Lewandowskis pažymėjo, kad siekdami sėkmės lenkai ateityje turės žaisti taip, kaip žaidė pirmąjį mačo su Graikija kėlinį.

Beje, prieš spaudos konferenciją, pagal naujas UEFA taisykles, Europos futbolo legenda Peteris Schmeichelis įteikė R. Lewandowskiui geriausio rungtynių žaidėjo prizą.

„Labai džiaugiuosi gavęs tokį įvertinimą, bet rezultatas negali tenkinti. Žaidėme geriau ir išsiveržėme į priekį. Bet antrojo kėlinio pradžioje graikai įmušė, o vėliau mes turėjome šansų, tačiau jų neišnaudojome“, – spaudos konferencijoje kalbėjo puolėjas.

„Priešakyje dar dvejos rungtynės. Sugebėsime įrodyti, kad šios lygiosios mums buvo tik pradžia. Turime žaisti taip, kaip šiandien per pirmą kėlinį“, – sakė R. Lewandowskis.

F.Smuda: paraginau vaikinus nenukabinti nosies

Lenkijos rinktinės vyriausiasis treneris Franciszekas Smuda žurnalistams prisipažino, kad po mačo stengėsi motyvuoti savo komandą ir patarė futbolininkams nenusiminti dėl nepasiektos pergalės.

„Po rungtynių visus vaikinus pasveikinau ir paraginau jokiu būdu nenukabinti nosies. Svarbiausia, kad nepralaimėjome. Priešakyje dar du mačai ir turime rinkti taškus juose. Jeigu žaisime, kaip pirmame kėlinyje, mums viskas pavyks“, – sakė 63 metų strategas.

„Kai kurie mūsų žaidėjai yra jauni ir jiems buvo nelengva susitvarkyti su spaudimu. Graikai turi ne vieną žaidėją, kurie jau anksčiau yra žaidę Europos bei pasaulio čempionatuose, o mes tokių neturime. Tačiau tikslą – patekti į kitą etapą – mes vistiek esame pasiruošę pasiekti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)