Kroatija pirmavo 2:0, čekai sušvelnino rezultatą 1:2 ir iki antro kėlinio pabaigos buvo likę 4 min. Tačiau tada kroatų fanai sugalvojo fejerverkų šou ir deglais apmėtė aikštę. 86-ą min. dvikova buvo sustabdyta ir gaisrininkai gesino pirotechniką. Viena petarda sprogo pareigūno rankose.

Po kelių minučių pratęsus rungtynes sutrikę Kroatijos futbolininkai suklydo gynyboje Domagojus Vida lietė kamuolį ranka ir arbitras britas Markas Clattenburgas skyrė 11 metrų baudinį. Jį 90+4 min. realizavo Tomašas Necidas ir išlygino rezultatą 2:2. Kroatijos federacijai dar gresia UEFA sankcijos ir baudos.



O kroatų pergalė ir kelialapis į aštuntfinalį buvo taip arti...

Kroatija nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą, sumaniai grindė žaidimą greitomis atakomis nuo gynybos zonos iki pat varžovų baudos aikštelės, sukūrė net keletą pavojingų momentų. Buvo tik laiko klausimas, kada kris įvartis į Čekijos ekipos vartus. O tai nutiko 37-ą min., kai kroatai perėmė kamuolį ties vidurio linija, Ivanas Perisičius prasiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėją ir smūgiu kaire pelnė pirmą įvartį – 1:0.


Antrą kėlinį daug aktyviau pradėjo čekai, o kontratakomis atsakė kroatai. Viena jų 59-ą min. baigėsi antru įvarčiu. Ivanas Rakitičius buvo išvestas vienas prieš vartininką ir puikiai suklaidino Petrą Čechą – 2:0.



Čekijai nebuvo kur trauktis ir 76-ą min. tik neseniai aikštėje po keitimo pasirodęs Milanas Škoda galva iš maždaug 11 metrų nukreipė kamuolį į kroatų vartus ir sušvelnino santykį 1:2.



86-ą min. įvyko jau minėtas incidentas su fanais, o 90+4 min. T. Necidas iš 11 metrų baudinio išlygino rezultatą. Beje, čekai per teisėjo kompensuotas net 10 min. dar turėjo progų ir išplėšti pergalę, bet jų neišnaudojo.

Mačą stebėjo 40 tūkst. žiūrovų, didesnė pusė jų buvo kroatų fanai.



Pirmame rate Kroatija 1:0 įveikė Turkiją, o Čekija 0:1 pralaimėjo Ispanijai.

Oficialiuose turnyruose tai buvo tik trečia Kroatijos ir Čekijos tarpusavio dvikova. Kroatų sąskaitoje dabar viena pergalė (2011 metais) ir dvejos lygiosios (1996 ir 2016 metais).

Rezultatas:

Čekija 2 – 2 Kroatija

37' Ivan Perisič [0 - 1]
59' Ivan Rakitič [2 - 0]
76' Milan Škoda [1 - 2]
90+4' Tomaš Necid [2 - 2] (iš 11 metrų baudinio)

Čekija: Petr Čech (V); David Limbersky, Tomaš Sivok, Roman Hubnik, Pavel Kaderabek; Jaroslav Plašil (86' Tomaš Necid), Vladimir Darida, Ladislav Krejči, Jiri Skalak (67' Josef Šural), Tomaš Rosicky (K); David Lafata (67' Milan Škoda).

Kroatija: Danijel Subašič (V); Ivan Strinič (90+3' Sime Vrsaljko), Domagoj Vida, Vedran Čorluka, Darijo Srna (K); Luka Modrič (62' Mateo Kovačič), Milan Badelj, Ivan Perišič, Ivan Rakitič (90+2' Gordon Schildenfeld), Marcelo Brozovič; Mario Mandžukič.

D grupės turnyro lentelė:

1.Ispanija***22004:06
2.Kroatija21103:24
3.Čekija20112:31
4.Turkija20020:40

*** - pateko į aštuntfinalį


Į čempionato aštuntfinalį pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)