Kovoje dėl dviejų bilietų į ketvirtfinalį Nyderlandų komandai būtina ne tik bent 2:0 nugalėti varžovus, bet ir sulaukti Vokietijos futbolininkų pergalės prieš danus kitame mače Lvove.

K. J. Huntelaaras pripažino jaudulį, tačiau pažymėjo, jog baltos vėliavos jo ekipa dar nekelia.

„Prieš šias rungtynes jaučiuosi nervingai, – spaudos konferencijoje kalbėjo futbolininkas. – Bet esu kupinas pozityvios energijos, nes tai bus paskutinis mūsų šansas. Turime mušti du įvarčius ir esu tikras, kad vokiečiai nugalės danus.“

Tik vieną kartą per du susitikimus varžovus nuginklavusios Nyderlandų rinktinės strategas Bertas van Marwijkas žurnalistams pakartojo, jog jo auklėtiniai privalės mušti įvarčius trečioje dvikovoje.

„Manome, kad Vokietija nugalės Danijos futbolininkus, tad mus reikia laimėti prieš portugalus. Istorija byloja, jog portugalų komanda nėra lengva varžovė, turėsime būti kantrūs. Svarbiausia, jog privalome rasti būdų mušti įvarčius. Esu tikras, kad įmušę pirmąjį, sugebėsime mušti ir antrą“, – interviu UEFA svetainei internete pasakojo olandų strategas.

„Turime mušti du įvarčius. Negalime leisti įmušti oponentams, nebent patys atsakytume dar vienu įvarčiu. Portugalai turi stiprių sąvybių ir dažniausiai jie būna priekyje, kraštuose su Cristiano Ronaldo ir Nani. Bet jie turi ir silpnų vietų, kuriomis bandysime pasinaudoti“, – vylėsi B. van Marwijkas.

P.Bento: mūsų tikslas – trys taškai

Portugalijos rinktinės strategas Paulo Bento spaudos konferencijoje pagarbiai kalbėjo apie varžovus.

„Mūsų grupės komandos lygios, tad nenuostabu, jog viskas spręsis paskutinėse rungtynėse. Nyderlandai – gerai organizuota komanda, kuri verta tokios pat pagarbos, kaip Vokietija ar Danija“, – kalbėjo treneris.

„Vis dėlto esu optimistas. Jeigu netikėčiau sėkme, manęs čia nebūtų. Privalome tikėti savo jėgomis ir galimybėmis pasiekti tikslą, ir mes tikime teigiamu rezultatu. Tuo labiau, kad žaidimo prasme niekuo nenusileidome vokiečiams, o antrose rungtynėse vienas geriausių puolėjų pasaulyje neišnaudojo dviejų puikių šansų, bet vistiek laimėjome. Portugalijos futbolininkai pasižymi valingu pergalės siekimu“, – savo filosofiją dėstė P. Bento.

„Žinome, kad olandų komandos mėgsta kontroliuoti kamuolį ir pasižymi gera technika, bet nesiruošiame žaisti vien kontratakomis. Taip pat sieksime iniciatyvos, nesitenkinsime lygiu rezultatu. Mūsų tikslas – trys taškai, kurie išvestų į ketvirtfinalį“, – reziumavo Portugalijos rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)