Gimtadienis – su fejerverkais

Trejos rungtynės per tris dienas – neprastas išbandymas net treniruotiems profesionalams. Tad šeštadienį Lietuvos nacionalinės komandos atstovai vienu balsu džiaugėsi pagaliau gavę šiek tiek poilsio.

„Įtampa ir emocijos sekina, atsiranda mikrotraumų. Todėl diena atsigauti ir pasiruošti likusioms dviems pirmo etapo rungtynėms – kaip tik laiku“, – DELFI sakė Donatas Motiejūnas.

Krepšininkai atleido vadeles jau penktadienio vakarą po mačo su latviais. Viešbutyje žvakeles ant 27-o gimtadienio torto užpūsti turėjo Mantas Kalnietis.

„Manto gimtadienį atšventėme – pasakysiu tiesiai – be alkoholio. Tik su tortu ir fejerverkais. Negirdėjote? Blogą klausą turite“, – šmaikštavo Kšyštofas Lavrinovičius.

„Reikaliukų“ čempionate netvarko

Tiesa, kitą dieną rinktinė pradėjo pasiruošimu rytojaus dvikovai su juodkalniečiais. Treniruotėje lietuviai klausėsi Jono Kazlausko ir Gintaro Krapiko patarimų, kaip nutraukti varžovų derinius. Dar vieną porciją informacijos krepšininkai gaus vakare viešbutyje, kur analizuos Juodkalnijos komandos rungtynių vaizdo įrašus.

„Laisvą dieną skiriame atsigavimui, laukia visokios procedūros ir taip toliau. Iš viešbučio nelabai planuojame išeiti. Kur čia beeisi, reikia pailsėti, rytoj laukia svarbios varžybos. Aišku, kalnai man patinka, miestelis gražus, visa šalis. Nieko blogo negaliu pasakyti“, – po treniruotės planais dalinosi Tomas Delininkaitis.

„Dabar pasitreniravome, paskui bus video peržiūra. Pietūs, vakarienė ir viskas, ilsėsimės. Be abejo, poilsio mums jau reikėjo. Reikaliukai? Daugiau jų netvarkysime, užtenka“, – juokėsi K. Lavrinovičius, kuris su broliu Darjušu pasiruošimo ciklo metu sakydavosi per laisvas dienas vis tvarkantis „reikaliukus“.

Vieni – į kalnus, kiti – į lovas

Vis dėlto popietę dauguma žaidėjai išsijudino. Trumpai pabendravę su savo sirgaliais oficialioje fanų zonoje ir pasistiprinę viešbutyje, krepšininkai nusprendė pramankštinti kojas.

„Ritmas „lova – salė, lova – salė“ nėra geras. Bandysime išvalyti galvas, kad būtume šviežesni. Patys žinote: tarp keturių sienų praleisti visą dieną nėra labai malonu. Aišku, yra visokių žmonių – kitiems labiau norisi tiesiog pagulėti“, – sakė D. Motiejūnas.

Visos B grupės varžybose dalyvaujančios komandos apsistojusios netoli Jesenicių esančioje Kranska Goroje. Pro keturių žvaigždučių „Kompas“ viešbučio langus atsiveria įspūdingi Alpių vaizdai ir turistų pamėgto jaukaus kurortinio kaimelio šurmulys.

Krepšininkai nusprendė palypėti aukštyn ir į puikų slovėnišką peizažą pažvelgti iš paukščio skrydžio. Į kalnus su komandos kapitonu Robertu Javtoku patraukė Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Linas Kleiza, M. Kalnietis, T. Delininkaitis ir Mindaugas Kuzminskas. Aukštyn į kalnus juos pakėlė ir žiemą, ir vasarą veikiantis keltuvas, skirtas kalnų slidinėjimo entuziastams.

Tuo tarpu broliai Lavrinovičiai nusprendė likti viešbutyje, kurio priimamajame jiems nuolat teko pozuoti nuotraukoms su žmonėmis, panorusiais įsiamžinti su it du vandens lašai panašiais aukštaūgiais.

Kaip ir lietuviai, kitų komandų žaidėjai šeštadienį taip pat galėjo pasižvalgyti po Slovėnijos provinciją, o, pavyzdžiui, makedonai Pero Antičius ir Todoras Gečevskis laiką stūmė surengę turnyrą prie biliardo stalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)