DELFI žurnalistai Rygos centre pakalbino sutiktus Lietuvos krepšinio aistruolius bei apsilankė brolių Macių įkurtoje Lietuvos fanų zonoje.

Sirgalių lūkesčiai dideli

„Prieš Ukrainą laimėsime lengvai, tačiau rytoj laukia pagrindiniai varžovai – broliukai latviai“, - kalbėjo sirgalių būrys.

„Labai geros nuotaikos prieš čempionatą, lauksime, kad gerai sužaistų. Manau, kad Ukraina yra lengvas varžovas, manau, kad lietuviams nėra lygių šioje grupėje“, - sakė klaipėdiečiai.

„Nuotaikos pakilios, labai tikiuosi, kad lietuviai šiandien laimės prieš Ukrainą. Manau, kad Lietuvos rinktinei apskritai nėra varžovų, nes mes visuomet būname geriausi“, - teigė sirgalius atvykęs iš Vilniaus.

„Puikios nuotaikos prieš čempionatą, manau, kad labai lengvai nugalėsime Ukrainą. Manom, kad vieninteliai latviai yra varžovai mums šioje grupėje, kadangi jie žaidžia namuose. Iki rungtynių Rygoje dar važiuosime į zoologijos sodą, čia – svarbiausia“, - kalbėjo aistruolių būrys.

„Nuotaikos labai puikios, juk iš taip toli atvažiavau (iš Vilniaus – aut. past.) Nebūčiau čia važiavusi, jeigu nesitikėčiau pergalės. Dabar nežinau, kiek rungtynių žiūrėsime Rygoje, pagal nuotaiką“, - sakė vyresnio amžiaus aistruolė.

„Nuotaikos labai geros, mes jaučiamės favoritais ir manau, kad Ukrainą nugalėsime lengvai“, - kalbėjo šiaulietis.

„Atvažiavome iš Kauno jau vakar, linksminomės, juk reikia pasiruošti čempionatui. Svarbiausias pasiruošimas - gera nuotaika. Manau, kad laimėsime prieš Ukrainą be didelių problemų“, - šypsojosi sirgaliai.

„Prieš ukrainiečius bus lengva pergalė, manau, kad laimėsime 15 taškų. Manau, kad sunkių varžovų grupėje apskritai nebus, gal kažkiek sunkiau bus su latviais, bet irgi laimėsime penkiais taškais“, - prognozėmis dalinosi aistruolis.

„Manom, kad šiandieninis varžovas nepersunkiausias, bet kadangi pirmos rungtynės, jos bus sudėtingos. Manome, kad nebus lengvos pergalės“, - teigė sirgaliai fanų zonoje.

„Į čempionatą atvykau iš Anglijos, kelionė buvo gera, atvykome vakar. Nuotaikos puikios, laukiu pergalės“, - sakė optimistikai nusiteikęs sirgalius.

Šeštadienį Rygoje startuoja Europos krepšinio čempionato D grupės kovos. Pareigūnai prieš renginį tikrino, ar arenos tribūnose nėra sprogmenų.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)