52-ejų metų krepšinio specialistas rinktinėje jau trečią kartą. 1992 metų Barselonos olimpiadoje jis atstovavo savo šalį kaip žaidėjas ir pasidabino bronzos medaliu.

2003 metų Europos čempionate Stokholme (Švedija) G. Krapikas buvo dešinioji vyriausiojo trenerio Antano Sireikos ranka. Kartu su juo jis iš rinktinės pasitraukė po 2006 metų pasaulio čempionato.

Po 7 metų pertraukos į rinktinės trenerių štabą vėl pakviestas strategas džiaugėsi gavęs pakvietimą, nors teigė tikrai jo nesitikėjęs.

„Nors gerai pažinojau Joną Kazlauską, nebuvo tekę dirbti kartu. Gavęs kvietimą iš karto sutikau“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo treneris.

Trenerio teigimu, per 20 metų rinktinėje nė kiek nepasikeitė du dalykai - išskirtinė atmosfera ir masažuotojas Juozas Petkevičius, kuris tapo tarsi rinktinės simbolis.

„Ši rinktinė turi potencialą - juk į komandą ateina du jauni NBA žaidėjai, yra ir patyrusių žaidėjų“, - Lietuvos rinktinės galimybes Europos čempionate vertino G. Krapikas.

Rinktinę palikus veteranams, treneris nenorėjo spėlioti, kas taps komandos lyderiu, tačiau teigė, kad viską parodys krepšinio treniruotės ir kontrolinės rungtynės.

„Žodžiais paskirti lyderio neįmanoma, šį vaidmenį reikia išsikovoti ir žaidėjų, ir trenerių akyse“, - sakė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)