Laimei, motociklininkas po incidento nenukentėjo, tačiau po smūgio nuo savo transporto priemonės nugriuvo ir susiėmė koją. Vėliau jis pamojo G. de Villieraui ir jo šturmanui Dennisui Murphy.

Visgi nustatyta, kad Pietų Afrikos lenktynininkas savo elgesiu trasoje pažeidė „FIA Cross Country Rally Sporting Regulations“ nuostatų 48.5 straipsnį – nesustojo incidento vietoje patikrinti, ar į bėdą po susidūrimo patekusiam motociklininkui viskas gerai.

Po susidūrimo buvo paviešinta filmuota medžiaga, ir ralio organizatoriai atliko incidento tyrimą. Nustatyta, kad G.de Villiersas motociklininką kliudė iš galo.

„Lenktynininkas nukrito nuo motociklo, o po kelias akimirkas trukusio stabtelėjimo G. de Villiersas tęsė lenktynes, taip ir nepasiūlęs nukentėjusiam jokios pagalbos“, – teigiama išvadose.

G.de Villiersas teigia, kad trasoje, kur įvyko incidentas, labai minkštas ir takus smėlis, tad jam buvę paprasčiausiai per sudėtinga sustoti: „Tai buvo bandomasis ruožas su smėliu ir akmenimis. Važiavau lėtai, pamačiau motociklininką sau iš kairės. Kadangi smėlis akmenuotas, buvau stumtelėtas į priekį ir jį užkliudžiau, jis nukrito. Kadangi motociklininkas iš karto atsistojo ir mums pamojo, tokį elgesį supratau kaip patikinimą, kad jam viskas gerai, ir galiu važiuoti toliau. Aplenkiau motociklą taip ir nesustojęs, nes visur buvo smėlis ir pabijojau įklimpti“.

Stebėtojai nusprendė, kad Pietų Afrikos sportininkas nesiėmė reikiamų veiksmų dėl nuo motociklo nukritusio lenktynininko, tad „Toyota“ vairuotojui skiriama penkių minučių bauda, kuri bus pritaikoma antrame etape ir tik nuo antradienio ryto.

Spėjama, kad dėl baudos minučių G.de Villiersas gali iš ketvirtos vietos nukristi į šeštą.

Papildyta 11:11 val.: Dakaro ralio organizatoriai išplatino žinią, kad kliudytas motociklininkas toli gražu ne vienintelis, kuris pakliuvo po G. de Villierso ratais.

Paaiškėjo, kad 163 numeriu pažymėtas motociklininkas važiuodamas parkrito už kopos ir, kai bandė pakelti savo motociklą, išgirdo atlekiantį automobilį. Vairuotojas pasitraukti spėjo, tačiau jo motociklas buvo pervažiuotas. Dėl šio įvykio Dakaro ralio teisėjai pradėjo detalesnį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją