Bendroje įskaitoje lietuvis aplenkė tik du varžovus ir liko 34-as.

Krito nuo žirgo

Po dviejų rungčių su 531 tašku J. Kinderis buvo 23-ias, bet jojimo rungtyje lietuvis taškų nepelnė ir prarado galimybes kovoti dėl medalio. Jojimo rungtyje J. Kinderis pasirodė 14-as su žirgu SL Special.

Pradžia nieko blogo nežadėjo – duetas sėkmingai įveikė pirmas kliūtis, bet vėliau žirgas numetė raitelį ir pabėgo. Po nedidelės pertraukėlės Lietuvos atletas vėl užlipo ant žirgo ir tęsė varžybas.

Bet netrukus SL Special dar du kartus sustojo prieš kliūtį. Smarkiai laiko limitą viršijęs J. Kinderis turėjo pasitraukti iš kovos. Justinas be taškų jojimo rungtyje liko kaip ir Londono olimpiados čempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė penktadienį.

Vėliau su SL Special turėjo joti vokietis Patrikas Dogue, bet raitelis pakeitė žirgą ir su El Star pelnė 288 taškus. Vėliau J. Kinderis stebėjosi, kad vokietis turėjo tokią galimybę - keisti žirgą galima tik tuo atveju, jei eliminuojamas dėl 4 nešokimų per kliūtis, tačiau J. Kinderis buvo eliminuotas dėl laiko limito viršijimo.

Žirgas iš atsarginių sąrašo

Bėgimo rungtyje lietuvis finišavo 15-as, tačiau tai situacijos iš esmės nepakeitė.

„Tai tebuvo formalumas. Dar vis sėdėjau ant žirgo... Dabar net baisu vienam likti. Gal pavyks užmigti – jausmas toks, kad net nelinkėčiau savo priešui. Toks slegiantis jausmas. Kaip Lauros variantas, bet aš už ją džiaugiuosi, kad ji sugebėjo ateiti į vakarienę ir su šypsena priimti situaciją, nors galėjo laimėti medalį. Sau palinkėčiau to paties – priimti kaip sporto pamoką, bet kol kas mintys dėliojasi sunkiai“, - neslėpė Justinas.

2013 metų pasaulio čempionas neslėpė, kad dar prieš jojimą SL Special šeimininkas įspėjo, kad žirgas yra gana sunkiai valdomas.

„Atsisėdau ir šeimininkas iškart pasakė, kad žirgas labai greitas ir bus reikalų. Net atsisėsti ant jo buvo sudėtinga – aš einu link jo, o jis sukasi ratu. Apie žingsnį ir riščią net nebuvo minties. Žirgas jaučiasi neužtikrintas, dar slidi danga, lyjo lietus. Aš manau, kad jis turėjo šokti, o jis padarė palipimą ir stojo – tada patys matėte... Ištempė mane ant kaklo ir tada jau viskas. Nesusižeidžiau, gal ryt kas nors ir jausis. Viskas gerai. Žirgas nubėgo, bet aš pradžioje bijojau bėgti, nes jis dar daugiau bėgs. O paskui net nežinojau, ar teisingą kliūtį šokau. Viskas iš galvos išgaravo. Teisėjai jau norėjo neleisti man joti, nes pavadys nutrūko ir negalima joti. Teisėjai pasakė, kad tolimesnis jojimas jau yra mano paties atsakomybė“, - pasakojo lietuvis.

Po moterų varžybų, iš žirgų sąrašo buvo pašalinti du žirgai, tarp jų ir L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės žirgas Calgary Z. Į šio vietą pastatytas SL Special, kuris teko būtent J. Kinderiui.

Geriausi žirgai iškart būna pagrindiniame sąraše. Taip pat būna paruošiami ir atsarginiai žirgai, kurie reikalui esant pakeistų pašalintus žirgus.

„Varžybų organizatoriai visada geriausius žirgus stato į priekį – Lauros žirgą išėmė ir įdėjo kitą. Jei jau taip, būčiau jojęs su Lauros žirgu – SL Special penktadienį nejojo apskritai. Čia kaip matematika – vieną žirgą pakeičia kitu. Jei jis būtų be priekaištų, tai jis būtų ir vakar startavęs, ir šiandien startavęs ir būtų viskas gerai. Apmaudu. Aš esu jau vyresnio amžiaus penkiakovininkas ir mano jojimas yra solidesnis, bet šiandien jis buvo... Žirgas tiesiog stojo. Nebuvo taip, kad buvo viena grubi klaida“, - kalbėjo J. Kinderis.

Penkiakovininkas abejojo, kad po Rio olimpinių žaidynių bus ieškoma būdų, kaip spręsti problemas jojimo rungtyje.

„Gal lietuviams norisi kažką keisti, bet žmonėms, kurie stovi ant podiumo, tikrai toli gražu taisyklių keitimas. Negi žirgus keisi į dviračius? Jie laimingi ir visa tauta juos palaiko, jie didvyriai ir apie jokius keitimus niekas ir negalvoja“, - neslėpė J. Kinderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)