Tuo metu buriuotojai Gintarei Scheidt dėl prastų oro sąlygų startuoti nepavyko – lemiamas plaukimas buvo atšauktas.

Antradienį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dėl medalių kovos Lietuvos imtynininkas Edgaras Venckaitis, dviratininkė S. Krupeckaitė ir lengvaatletė Z. Sendriūtė, o trinktelėti durimis bandys G. Scheidt.

Rugpjūčio 16 d., antradienis

16.00 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 1-asis ketvirtfinalis – Simona Krupeckaitė
16.00-19.00 val. Graikų-romėnų imtynės, iki 66 kg, kvalifikacija – Edgaras Venckaitis
16.41 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 2-asis ketvirtfinalis – Simona Krupeckaitė
17.19 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 3-iasis ketvirtfinalis – Simona Krupeckaitė
17.20 val. Lengvoji atletika, disko metimas, finalas – Zinaida Sendriūtė
19.05-23.00 val. Buriavimas, moterų „Laser Radial“ klasė, atsarginė diena – Gintarė Scheidt
20.46 val. Dviračių sportas, trekas, važiavimas dėl 5-8 vt. – Simona Krupeckaitė*
22.00 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 1-asis pusfinalis – Simona Krupeckaitė*
22.00-23.00 val. Graikų romėnų imtynės, iki 66 kg, paguodos kovos – Edgaras Venckaitis*
22.36 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 2-asis pusfinalis – Simona Krupeckaitė*
22.58 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 3-iasis pusfinalis – Simona Krupeckaitė*
23.00 val. Graikų-romėnų imtynės, iki 66 kg, dėl bronzos – Edgaras Venckaitis*
23.30 val. Graikų-romėnų imtynės, iki 66 kg, finalas – Edgaras Venckaitis*

23.44 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 1-asis finalas – Simona Krupeckaitė*

Po vidurnakčio

00.04 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 2-asis finalas – Simona Krupeckaitė*

00.26 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto 3-asis finalas – Simona Krupeckaitė*

Imtynės. Burtai buvo negailestingi Edgarui Venckaičiui. Jie lėmė, kad 30-metis lietuvis svorio kategorijos iki 66 kg aštuntfinalyje kovos su pasaulio čempionu vokiečiu Franku Staebleriu. Kovos ant kilimo „Carioca 2“ arenoje prasidės nuo 16 val. Lietuvos laiku.

Jei E. Venckaitis įveiktų tituluotą 27-erių metų vokietį, ketvirtfinalyje jis kovotų su japono Tomohiro Inoue ir serbo Davoro Stefaneko poros nugalėtoju. Jei nugalėti F. Staeblerio nepavyktų, lietuvis turėtų tapti vokiečio sirgaliumi ir tikėtis, kad šis pateks į finalą. Tokiu atveju mūsų šalies sportininkas patektų į paguodos varžybas ir galėtų pasigrumti dėl bronzos.

Beje, E. Venckaitis dar prieš varžybas turėjo progą išbandyti jėgas su F. Staebleriu treniruotėje, tačiau jiems nepavyko suderinti abiem tinkamo laiko.

„Sparingo partneriu pirmosiomis dienomis teko pabūti man. Bet pagrindinis darbas buvo atliktas dar prieš kelionę į Rio de Žaneirą. Edgaras puikiai jaučiasi, labai motyvuotas, užsivedęs. Tai jau antrosios jo olimpinės žaidynės. Su Londone įgytu patirties bagažu sportininkas tikrai labai nusiteikęs kovoti dėl aukštesnės vietos. Tikimės, kad Edgaras parodys tikrai gražiausias kovas ir rezultatas bus toks, kuris patenkins ir mus, ir jus, ir visą Lietuvą“, – dar prieš sužinodamas burtų rezultatus sakė E. Venckaičio treneris Ruslanas Vartanovas.

Patyręs imtynių specialistas apgailestavo, kad į Rio de Žaneirą negalėjo atvykti vyresnysis Edgaro brolis Valdemaras. „Norėjome , kad kažkas atvažiuotų iš tų žmonių, kurie padėtų sukelti jam vidinių ambicijų, palaikytų. Valdemaras Venckaitis turi labai didelę patirtį aukščiausio lygio varžybose. Jis pasirengimo metu buvo Edgaro treniruočių partneris, ir kaip vyriausias brolis negailėjo patarimų. Bet Edgaras vis tiek žino, kad daug žmonių laiko kumščius už jį“, – tikino R. Vartanovas.

Kalbėdamas apie burtus treneris sakė: „Edgarui nėra svarbu žinoti varžovus. Jam svarbu atlikti darbą ant kilimo ir parodyti savo geriausias imtynes.“

Pastarosiose dvejose olimpinėse žaidynėse Lietuvos imtynininkai iškovojo bronzos medalius – 2008 m. Pekine tai padarė Mindaugas Mizgaitis, 2012 m. Londone – Aleksandras Kazakevičius.

Dviračių trekas. Viena tūkstantoji sekundės dalis lėmė, kad Simona Krupeckaitė patektų į sprinto rungties ketvirtfinalį. Būtent tokiu skirtumu 33-ejų metų lietuvė laimėjo prieš artimiausią persekiotoją aštuntfinalio paguodos važiavime.

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitės varžovė bus britė 23 metų Katy Maarchant. Nuo šio etapo sportininkės kovos iki dviejų pergalių. Pirmojo važiavimo startas – 16 val. Lietuvos laiku, antrojo – 16.40 val. Jei prireiktų trečiojo, jis vyktų 17.20 val.

„Aštuntukas mane tenkina ir džiugina. Pusė kelio padaryta. Žinoma, rankų nenuleisiu ir varžysiuosi toliau Džiaugiuosi, kad dabar varžysiuos su brite. Ji greita, tačiau su ja galima kovoti. Nes greitis – ne svarbiausias rodiklis“, – ryžtingai kalbėjo S. Krupeckaitė.

Lengvoji atletika. Pasiekusi asmeninį sezono rekordą – 60 m 79 cm – Zinaida Sendriūtė vėlyvą pirmadienio vakarą pateko į antradienį nuo 17.20 val. vyksiantį disko metimo rungties finalą.

Atrankos varžybas trikdė lietus ir vėjas. Ir Z.Sendriūtė neslėpė, kad prapliupęs lietus išmušė ją iš vėžių, bet žemaitė iš Skuodo džiaugėsi, kad po nesėkmingų pirmų dviejų bandymų ji numetė diską už 60 m žymos.

Buriavimas. Gintarė Scheidt jau pirmadienio vakarą galėjo leisti laiką su savo sūnumi Eriku, tačiau vietoj to teko keliauti į kariniame dalinyje įkurtą sporto bazę, kurioje kartu su savo vyru Robertu Scheidtu ir kitais Brazilijos buriuotojais gyvena Lietuvos sportininkė.

Antradienį nuo 19.05 val. Lietuvos laiku Gloria marinoje turėtų prasidėti iš pirmadienio atkeltas moterų „Laser Radial“ klasės finalinis plaukimas.

Varžybos pirmadienį ilgai buvo atidėliojamos dėl per silpno ir numatytai starto vietai netinkamos krypties vėjo. Bet kai šis praėjo stiprėti ir pūsti reikiama kryptimi, medalių lenktynes teko nutraukti joms dar neprasidėjus, nes sportininkėms apžiūrinėjant distanciją vėjas taip įsismarkavo, kad jo gūsiai ėmė siekti 30 mazgų.

„Šiandien buvo tyla prieš audrą. Visą dieną buvo labai tylu. Bet buvo prognozuojama, kad 16 val. papūs labai stiprus vėjas. Taip ir nutiko. Tai būtų buvusios išgyvenimo varžybos, tad teisėjai nenorėjo rizikuoti, nes būtų lūžę stiebai. Ne taip turi vykti kova dėl medalių. Todėl grįžome į krantą“, – paaiškino G. Scheidt.

33-ejų metų lietuvė, nors ir dalyvauja medalių plaukime, jau nebeturi galimybės iškovoti medalį. Aukščiausia vieta, į kurią ji gali pakilti – ketvirtoji. O žemiausia, į kurią gali nukristi iš dabar užimamos šeštosios – aštuntoji.

Lietuvos buriuotojos sąskaitoje – 82 taškai. Medalių plaukime taip pat dalyvauja olandė Marit Bouwmeester (47 taškai), danė Anne-Marie Rindom (55), airė Annalise Murphy (57)m belgė Evi van Acker (66), suomė Tuula Tenkanen (68,6), švedė Josefin Olsson (84), britė Alison Young (91), australė Ashley Stoddart (101) ir amerikietė Paige Railey (109).

Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja. Medalių plaukime taškai bus dvigubinami ir pridedami prie jau turimų. Jei sportininkė užims pirmą vietą, gaus du, jei dešimtą – 20 baudos taškų.

„Bandysiu išlaikyti šeštąją vietą. Nes septintąją ir aštuntąją pozicijas užimančios priešininkės yra labai arti manęs. Nuo ketvirtosios ir penktosios vietų mane skiria nemažai taškų, teorinė galimybė jas aplenkti yra, bet ji mažoka. Visos eina į šį plaukimą daryti viską, kad jį laimėtų. O kaip seksis varžovėms, priklauso ne nuo tavęs“, – teigė Lietuvos buriuotoja.

Jos lenktynių pirmadienį paplūdimyje laukė lietuvės vyro, legendinio Brazilijos buriuotojo R. Scheidto sesuo ir tėvas su šeimomis, Gintarės ir Roberto sūnus Erikas, palaikyti tėvynainės iš olimpinio kaimelio buvo atvažiavusi Rio de Žaneiro žaidynių bronzinė prizininkė irkluotoja Milda Valčiukaitė.

„Labai šaunu, kai yra tokia palaikymo komanda. Sūnus labai laukia, kada mama galės su juo pabūti, miegoti kartu ir žaisti. Tai dabar dar dienai atsidės. Bet jis mėgaujasi tuo, kas vyksta, keičiasi ženkliukus pliaže. Jam čia daugybė įspūdžių“, – sakė G. Scheidt.

Kitas lietuvės ir brazilo sūnus, trejų metų Lukas, dabar yra pas savo močiutę Kaune. „Iki olimpinių žaidynių uždarymo dar pabūsime Brazilijoje. Po to keliausiu į Lietuvą, ten mano mažasis sūnus mūsų laukia, labai jo ilgimės“, – neslėpė Lietuvos vėliavą Rio de Žaneiro žaidynių atidaryme nešusi G. Scheidt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)