Visgi žodžiai, kuriuos 30-metis I. Rakitičius ištarė po pergalingų rungtynių prieš Angliją, pačių britų toli gražu negalėjo paguosti.

„Anglai iš anksto galvojo, kad jau pateko į finalą. Jie vėl darė tą patį, neįvertino varžovų. Ir ką gi, sekmadienį dėl titulo kovosime mes“, – nusišypsojo „Barcelonos“ klubui atstovaujantis kroatas.

Kamuolius puikiai skirstantis I. Rakitičius – vienas iš pagrindinių Kroatijos rinktinės mechanizmo sraigtelių, situaciją aikštėje kontroliuojantis kartu su „Real“ žvaigžde Luka Modričiumi, kurio nuomonė apie Anglijos rinktinės pasirodymą buvo labai panaši.

Iš karto po pergalės prieš anglus Ivano džiaugsmui nebuvo ribų. Šėldamas kartu su komandos draugais kroatas išsirengė iki pat apatinių – būtent tokį jį, apsikabinusį stilingąjį G. Southgate'ą, ir užfiksavo vienas iš Maskvoje dirbusių fotografų.

Ivanas Rakitičius, Garethas Southgate'as

„Norime mėgautis šia pergale. Viskas buvo labai emocinga – didžiuotis gali visa Kroatija. Jau penktą minutę praleistas įvartis buvo labai skausmingas, bet mūsų moralė nepalūžo. Buvome stipresni ir nusipelnėme laimėti“, – apie savo emocijas po finalinio švilpuko kalbėjo I. Rakitičius.

Kroatijos rinktinei pratęsimą teko žaisti per trejas čempionato atkrintamąsias rungtynes. Susitikimuose su danais ir rusais netgi prireikė 11 m baudinių serijos, o šį kartą pergalingą įvartį 109 min. pelnė Mario Mandžukičius – Kroatija triumdavo 2:1.

„Jau išgyvenome tris pratęsimus, o tai tik parodo šios komandos jėgą. Žengėme nuo rungtynių link rungtynių, šį kartą palaikėme greitą tempą, ieškojome antro įvarčio ir jį atradome“, – apie komandos pasirodymą Rusijoje kalbėjo I. Rakitičius.

Tik pasibaigus susitikimui saugas atskleidė, kad virš jo paties pasirodymo ant „Lužnikų“ stadiono vejos buvo iškilęs didelis klaustukas – pusfinalio mačo išvakarėse kroatas ėmė smarkiai karščiuoti.

Anglai iš anksto galvojo, kad jau pateko į finalą. Jie vėl darė tą patį, neįvertino varžovų. Ir ką gi, sekmadienį dėl titulo kovosime mes.
Ivanas Rakitičius

„Praėjusią naktį kažkodėl pakilo temperatūra – iki 39 laipsnių. Gulėjau lovoje nežinodamas, ar galėsiu žaisti. Nusprendžiau rizikuoti ir dabar galiu pasakyti, kad tikrai vertėjo“, – prisipažino jis.

Pratęsimo metu ir per pertraukėles „Barcelonos“ žaidėjas šlubčiodamas keletą kartų buvo nužingsniavęs link komandos medikų – futbolininkas neslepia, kad jaučia kojos skausmą.

„Tikiuosi, kad galėsiu rungtyniauti finale, tačiau kol kas koją tikrai skauda. Galiu pasakyti, kad sekmadienį mūsų laukia nepaprastas iššūkis – Prancūzijos rinktinė šiemet yra išskirtinai stipri, labai ją gerbiame“, – pažymėjo saugas.

Kroatijos rinktinė į pasaulio futbolo čempionato finalą pateko pirmą kartą istorijoje.

Rungtynės dėl trečiosios vietos tarp Anglijos ir Belgijos prasidės šeštadienį, 17 val. Jos vyks Sankt Peterburge.

Didysis finalas tarp Kroatijos ir Prancūzijos bus žaidžiamas sekmadienį, 18 val., kroatams jau puikiai pažįstamame „Lužnikų“ stadione Maskvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)