Kol dauguma krepšininkų iškart po įtikinamos JAV pergalės 96:68 spaudė vieni kitiems rankas, tarp D. Lavrinovičiaus ir K. Thompsono staiga įsiplieskė konfliktas. Prie apsižodžiavusių ir apsistumdžiusių žaidėjų pripuolė daugiau abiejų komandų krepšininkų, raminti aistrų atskubėjo ir ekipų treneriai.

„Nežinau, dėl ko jis puolė. Jo reikia klausti, dėl ko jis šoko ant manęs ir ko norėjo. Mes juk krepšinį žaidžiame, o ne mušamės. Aš tik pabandžiau išsiaiškinti, o tada kilo kipišas, atbėgo kiti žaidėjai ir treneriai. Nežinau, kokia banga jam ten užėjo“, – kitą dieną paklaustas apie incidentą, pečiais traukė D. Lavrinovičius.

Rungtynes su amerikiečiais aukštaūgiui primena ir sutvarstyta plaštaka: antrame kėlinyje jis susižeidė kairės rankos pirštą.

„Nukritau, žiūriu – gipsas, – šyptelėjo D. Lavrinovičius. – Jei rimtai, šiek tiek išsinarinau pirštą. Tiek naujienų. Jeigu mesčiau kaire ranka, trukdytų, bet dabar neturėtų.“

Penktadienį jis su visa Lietuvos rinktine iš Barselonos traukiniu persikėlė į Madridą, kur šeštadienį žais paskutines rungtynes pasaulio čempionate – dėl bronzos apdovanojimų.

Lietuvių varžovai paaiškės penktadienio vakarą po antro pusfinalio tarp Serbijos ir Prancūzijos.

Jei serbų patekimas į geriausių ekipų ketvertą D. Lavrinovičiaus nenustebino, tai prancūzų, pakeliui eliminavusių pirmenybių šeimininkę Ispaniją, pasirodymas buvo kiek netikėtas.

„Tikėjau, kad serbai gali tiek pasiekti. Vis tiek jų mokykla tokia, kad visada kovoja iki pabaigos. Bet, kad tiek nueitų prancūzai be Tony Parkerio, negalvojau. Šiaip ar taip, jų komanda vis dar pajėgi. Jie tik įrodė, kad talentingų krepšininkų turi ne vieną ir ne du. Abi komandos – aukšto lygio. Mums nėra skirtumo, su kuria iš jų žaisti“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)