Šalies spaudoje pasirodė daugybė straipsnių apie tai, kad, turint omenyje tai, ką jai teko patirti prieš ir per olimpiadą, Julijos sidabras yra brangesnis už auksą, o visiems jos nekentėjams ir kaltintojams dopingo vartojimu pasiūlyta patylėti.

Tačiau to buvo negana – Maskvos radijo stoties „Autoradio“, transliuojamos daugiau nei 1300 Rusijos miestų, tiesioginiame eteryje buvo atlikta specialiai J. Jefimovos garbei sukurta „žiauri“ (taip pristatyta) daina.

Jos tekste, balansuojančiame ties necenzūrinės leksikos riba, skamba ne tik J. Jefimovos palaikymo žodžiai, bet ir priekaištai jos priešams bei varžovėms, raginama netrukdyti, traukti rankas nuo jos, nes rusės sustabdyti niekas negali.

Visi, kas jai stoja skersai kelio, vadinami kiaulėmis ir netgi stipriau (numanomu trumpu žodžiu, prasidedančiu „s“ raide), o tam, kas plaukia gretimame takelyje, patariama laikytis.

Primename, kad moterų 100 m krūtine finale, šalia J. Jefimovos penkto takelio plaukė 19-metė lietuvė Rūta Meilutytė, finišavusi septinta.

Pateikiame šios dainos žodžių vertimą:

Palaikome Julką!

Tokių, brolau, merginų nesurasi,
Kurios krūtine – greitesnės už kulką.
Nori išmintingo patarimo?
Nestok skersai kelio mūsų Jefimovai Juliai.

Jeigu eisi prieš ją, prapulsi,
Mes čia kaunamės ne juokais.
Laikykis, jaunime, jei staiga pateksi
Į gretimą su ja takelį.

Kelią – Jefimovai Juliai,
Nuo Julios Jefimovos – rankas!
Duokite takelį mūsų sportininkei!
Nagi, duokite takelį, s...

Mušė ją vienu metu viskuo –
WADA plakė ir TOK,
Sakė, kad kraujyje – „zaraza“.
Tiesa, praeityje jau tolimoje.

Bet vaikėzai, jums nieko neišeis.
Patys spauskite vieni kitiems rankas.
Neuždusinsite Jefimovos ir nesugniuždysite,
Traukitės iš takelio!

Kelią – Jefimovai Juliai,
Nuo Julios Jefimovos – rankas!
Duokite takelį mūsų sportininkei!
Nagi, duokite takelį, s...

Kelią – Jefimovai Juliai,
Nuo Julios Jefimovos – rankas!
Duokite takelį mūsų sportininkei!
Nagi, duokite takelį,
Piktieji žmonės,
Paršiukai ir kiauliukai!

Primename, kad olimpiniame moterų 100 m plaukimo krūtine finale 19-metei L. King pralaimėjusi, o paskui dar ir viešos jos kritikos prisiklausiusi J. Jefimova bent iš dalies atsiteisė su savo naująja principine varžove.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Rio de Žaneire vykusiame moterų 200 m krūtine rungties pusfinalyje J. Jefimova pasiekė šeštą geriausią rezultatą (2:22,52 min.) ir pateko į penktadienį numatytą finalą, o štai L. King (2:24,59 min.) liko už jo borto – tik dvylikta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (708)