Dideles valios pastangas pademonstravusi Lietuvos dviratininkė Simona Krupeckaitė pateko į Rio olimpinių žaidynių moterų sprinto ketvirtfinalį. Pirmas lietuvės bandymas buvo nesėkmingas, tačiau panevėžietė rankų nenuleido ir prasimušė į aštuntuką po laimėto paguodos važiavimo.

Vos vos nesiskaito

Aštuntfinalyje S. Krupeckaitė tik paskutiniuose distancijos centimetruose į priekį praleido 22-ejų metų olandę Elis Ligtlee, kuri šeštadienį tapo olimpine keirino čempione. Varžoves skyrė vos 0,025 sek.

Tačiau lietuvė nepalūžo – Simona laimėjo pirmą aštuntfinalio paguodos važiavimą, aplenkusi 28-erių metų prancūzę Virginie Cueff ir 26-erių Naujosios Zelandijos atstovę Natashą Hansen. S. Krupeckaitė antrą vietą užėmusią Prancūzijos dviratininkę aplenkė viena tūkstantąja sekundės dalimi – dviratininkes skyrė 0,001 sek.

Vos vos pralaimėjusi aštuntfinalyje, lietuvė vos vos laimėjo ir paguodos važiavime.

„Vos vos nesiskaito. Fortūna mums šypsosi. Jau esu aštuntuke ir galiu sakyti, kad tai mane tenkina. Aišku, rankų nenuleisiu ir važiuosiu toliau. Tačiau tai mane džiugina ir esu laiminga, nes jau pusę kelio padariau“, – sako Simona.

„Toks jau tas sprintas – jis neprognozuojamas“, – sako S. Krupeckaitės treneris Dmitrijus Leopoldas.

Paranki varžovė

Fortūna lietuvei nusišypsojo ir ketvirtfinalyje – šiame etape dėl vietos pusfinalyje S. Krupeckaitė kovos su 23-ejų metų brite Kathy Marchant.

„Britės aišku yra velniškai greitos. Tačiau džiaugiuosi, kad kovosiu būtent su šia brite. Na ir kas, kad ji greita – tai dar ne rodiklis. Tiesą pasakius, ji šiek tiek greitesnė, bet tai nesiskaito. Palaikysime save psichologiškai. Manau, kad viskas bus gerai. Kol kas Fortūna šypsosi“, – sako Simona.

Kvalifikacijoje britė 200 m distanciją įveikė per 10,787 sek. ir nusileido tik savo tautietei Rebeccai James, kuri pagerino olimpinį rekordą (10,721 sek.).

„Tai pajėgi varžovė, čia parodžiusi gerą rezultatą, bet tai tik kvalifikacija – tai nėra viskas. Matėme šiemet ją, teko su ja varžytis prieš pusantro mėnesio. Apskritai šiemet teko ne kartą su ja varžytis, nes šiemet Simona turėjo be galo daug varžybų, kad patikrinti kuo daugiau olimpiečių. Tarp jų buvo ir ši britė – prieš pusantro mėnesio mes ją įveikėme“, – pasakoja D. Leopoldas.

Treneris vylėsi, kad greitesnė Simona bus ir Rio treke.

„Aš manau, kad mums teko lengviausia varžovė iš visų, kurios galėjo tekti ketvirtfinalyje. Nesvarbu, kad žmogus turi greitį, bet taktiškai aš manau, kad tai lengviausia priešininkė“, – sako D. Leopoldas.

Britė į ketvirtfinalį pateko be didesnio vargo. K. Marchant aštuntfinalyje įveikė vokietę Miriam Weltę.

Olimpiados prakeiksmas

Rio olimpinėse žaidynės – jau ketvirtos S. Krupeckaitės karjeroje. Lietuvė startavo Londono (2012), Pekino (2008) ir Atėnų (2004) olimpiadose. Deja, medalių tituluotai sportininkei olimpinėse žaidynėse iškovoti nepavyksta.

Nepavyko pirmas startas ir Rio – keirino rungtyje Simona liko 12-a. Gal šį kartą lietuvei pavyks panaikinti olimpinį prakeiksmą.

„Simonai reikėjo daugiau palaikymo, kai ji nieko nesugebėjo padaryti keirino rungtyje. Va tada mes šiandien būtume daug geriau atrodę. Tačiau kol kas dar jokio rezultato nėra. Mes kaip ir žadėjome, kovojame ir nesvarbu dėl kurios vietos. Stengsimės stovėti kuo aukščiau. Norime parodyti, kad mes galime. Olimpiada. Tas pavadinimas kai kuriems sportininkams kaip užburtas – niekaip neįmanoma prasimušti. Kaip galite matyti, dabar likę vien olimpinės čempionės ir olimpinėse prizininkės. Tik mes vieninteliai, Simona vienintelė su visais savo pasiekimai niekaip negali prasimušti olimpiadoje. Užburtas ratas“, – sako S. Krupeckaitė.

Moterų sprinto ketvirtfinaliai startuoja antradienį 16 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)