C. Ronaldo Senojo žemyno pirmenybių finalo etapuose dabar yra įmušęs 9 įvarčius ir pakartojo prancūzo Michelio Platini rekordą.


Rezultatyviausi Europos čempionatų futbolininkai:

1-2. Michelis Platini (Prancūzija), Cristiano Ronaldo (Portugalija) — po 9 įvarčius;
3. Allanas Sheareris (Anglija) — 7;
4-8. Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija), Tierry Henry (Prancūzija), Patrickas Kluivertas (Olandija), Nunu Gomesas (Portugalija), Ruudas van Nistelrooy (Olandija) — po 6.


C. Ronaldo taip pat pretenduoja į Euro 2016 turnyro „Auksinio batelio“ („Golden Boot“) prizą. Šiame pretendentų sąraše jis pakilo į antrą vietą po prancūzo Antoine'o Griezmanno (4 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai).



C. Ronaldo: 2004-ais aš buvau berniukas, o dabar esu pasitikintis savimi vyras

C. Ronaldo po rungtynių su Velsu spaudos centre atsakė į žurnalistų klausimus.

Apie dialogą su Garethu Bale'u

– Mes su Garethu ramiai pakalbėjome. Aš pasveikinau jį su puikiu žaidimu Euro 2016 turnyre. Velsas nustebino visą pasaulį – jie šaunuoliai. Garethas vedė savo komandą į pergales. Daugiau nieko apie mūsų pokalbį nesakysiu. Net neprašykite.

Apie finalą

– Mes nuo pirmos dienos tikėjome, kad pateksime į finalą. Ir aš dėkingas visiems rinktinėms nariams. Visada svajojau su Portugalijos rinktine laimėti stambų turnyrą. Ginti savo rinktinės spalvas – ypatingos emocijos. Ir aš dabar svajoju laimėti Europos čempionatą. Mažai, kas laukė, kad Portugalija pateks į finalą. Tuo vertingesnis yra mūsų pasiekimas. Žinoma, kad mes norime savo įgyvendinti svajonę tikrovėje. Laimėti Europos čempionatą. Man tai būtų idealus scenarijus: pergalė Čempionų lygoje, o vėliau pergalė ir Europos čempionate.

Apie devynis įvarčius Europos čempionatuose

– Taip, man malonu susilyginti su M. Platini. Aš toliau gerinu rekordus ir tai yra „kieta“. Bet komanda yra daug svarbiau. Dieve, kaip aš džiaugiuosi dėl rinktinės draugų ir viso komandos personalo. Portugalija pateko į finalą, o ne Cristiano Ronaldo.

Apie 2004 metų finalą

– Tame finale su Graikija man buvo 18 metų. Visai dar berniukas... Dabar aš patyręs ir daug futbole pasiekęs vyriškis. Aš pasitikiu savimi ir rinktine. Manau, kad mes nusipelnėme žaisti finale. Ir žaidėjai, ir treneriai, ir mūsų nepakartojami aistruoliai.

Treneris F. Santosas: prieš dvejus metus iškėliau užduotį patekti į Euro 2016 finalą

Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas taip pat buvo kritikuojamas už savo auklėtinių neįspūdingą žaidimą. Spaudos konferencijoje treneris gynė savo pozicijas.

Apie žaidimo planą

– Aš supratau, kad rungtynės bus velniškai sunkios. Bet mes pasitikėjome savo geriausiomis savybėmis ir nelaukėme varžovų klaidų. Velsas – labai stipri komanda. Mano vaikinai šįkart puikiai padirbėjo. Jie sugebėjo įveikti varžovų pasipriešinimą ir pelnė labai kokybiškus įvarčius. Laimėjome pelnytai. Mes visada turime aiškų rungtynių planą. Tiek gynyboje, tiek puolime. Mes suprantame, kad Portugalija nėra pajėgiausia pasaulio rinktinė. Mes turime savo kozirius ir juos naudojame. Tai viskas. Kiekvienam varžovui – savitas žaidimo planas. Velsas labai skiriasi nuo ankstesnių mūsų priešininkų. Britai pasižymi labai greitais puolėjais. Jie neturėjo gauti kamuolio greityje. Manau, kad mūsų planas suveikė.

Apie išsipildžiusią svajonę

– Ar žinote, kokios buvo mano pirmos rungtynės Portugalijos rinktinės trenerio pareigose? Mes žaidėme „Stade de France“. Tada aš ir pasakiau auklėtiniams: mes turime grįžti čia po dvejų metų ir žaisti Euro 2016 finale. Daugelį mėnesių mes ėjome link šio tikslo.

Apie finalą

– Dabar mūsų tikslas tapti geriausia Europos komanda. Mes patekome į finalą tam, kad jį laimėtume, o ne tam, kad tiesiog tik jame dalyvautume. Matyt, mes būsime laikomi finalo autsaideriais. Na ir gerai. Tikėkime Portugalijos pergale Euro 2016. Aš asmeniškai – tikiu.

Apie prieštaringą Portugalijos pasirodymą Euro 2016

– Lengva pasakyti: Portugalija nedemonstruoja futbolo šou. Aš pritariu, kad mes ne visada žaidžiame patrauklų futbolą. Galima žaisti gražų futbolą, bet pralaimėti. O mes siekiame rezultato. Daugeliui nepatiko rungtynės su Kroatija. O mano nuomone, tai buvo mūsų geriausios rungtynės. Įdomi taktinė dvikova... Gaila, kad ji daugeliui nepatiko. Visi kažkodėl tik kalbėjo, kaip neva prastai žaidžia Portugalija ir nepastebėjo, kokie pajėgūs buvo mūsų varžovai. Tačiau mes juk niekam nepralaimėjome ir iškopėme į finalą. Ar tai ne mūsų komandos pajėgumo rodiklis?

G. Bale'as: mes nusivylę

Velso rinktinės puolimo lyderis Garethas Bale'as buvo nusivylęs rungtynių baigtimi.

„Mes nusivylę. Portugalija gerai žaidė gynyboje ir mes beveik neturėjome progų įvarčiui. Skirtingai nuo varžovų, kuriems antro įvarčio epizode šiek tiek pasisekė. Mes visomis jėgomis siekėme sugrįžti į žaidimą ir kovojome iki paskutinės sekundės. Neturime dėl ko gailėtis. Gaila, kad nepatekome į finalą, bet stengėmės iš visų jėgų. Mes didžiuojamės tuo, ką nuveikėme šiame Europos čempionate“, - valų futbolininkų žodžius cituoja UEFA svetainė internete.

Velso treneris Ch. Colemanas: Cristiano įvartis mus nužudė

Velso rinktinės treneris Chrisas Colemanas didžiavosi savo komanda.

Apie svarbiausią rungtynių momentą

– Lemiamas buvo pirmas įvartis. Cristiano įvartis mus nužudė. Iki tol mes kontroliavome rungtynių eigą, o Portugalija neturėjo gerų momentų. Kaip, beje, ir mes. Portugalai labai patikimai gynėsi. Po C. Ronaldo įvarčio mes šiek tiek praradome koncentraciją. Išsigandome įvykių. Ir nelaimei vėl buvome nubausti. 0:2 rungtynėse su Portugalija – tai savižudybė. Mes kovojome iki pabaigos, bet nieko pakeiti jau nebuvo galima.

Apie Velso pasirodymą čempionate

Aš beprotiškai didžiuojuosi savo komanda. Net negaliu to išreikšti žodžiais. Pusfinalis – didžiulė sėkmė Velsui. Sėkmė, kurios niekas nelaukė. Mes visi jos nusipelnėme visais 200 procentų. Vienintelės rungtynės, kuriomis aš esu nepatenkintas – susitikimas su Anglija (pralaimėta 1:2 – DELFI). Ten mes neparodėme savo tikrojo veido. Kituose mačuose mes pademonstravome tikrą Velso veidą. Manau, daugeliui jis patiko.

Apie C. Ronaldo

– Taip Portugalijos rinktinėje buvo žmogus, vilkintis marškinėlius, pažymėtus septintu numeriu. Neatsimenu jo pavardės... Jis neblogai spardo kamuolį. O jei rimtai, C. Ronaldo nuostabus žaidėjas. Žinoma, kad mes žinojome, koks jis pavojingas antrame aukšte, žaisdamas vienas prieš vieną. Ir vis tiek nesugebėjome jo sustabdyti.

Apie G. Bale'ą

– Jis taip pat žmogus. Žaidė, kaip galėjo. Jis nusitrynė kojas iki kraujo ir lakstė, kaip užvestas. Jis negali vienas laimėti rungtynių. Garethui šis turnyras buvo puikus. Aš galiu atsiklaupti ant kelių ir jam dėkoti be pabaigos...

Apie Euro 2016 finalą

– Portugaliją daug kritikavo dėl žaidimo stiliaus. Portugalija – puiki komanda. Aš šįkart pamačiau būtent komandą. Portugalija – tai ne tik C. Ronaldo. Tai šauniai parinktas kolektyvas. Portugalai žino, ko nori. Juos labai sunku stabdyti. Nebūtinai tai pavyks Vokietijai ar Prancūzijai. Portugalija turi realias galimybes laimėti Europos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)