Pergalingą įvartį JAV komandai antro kėlinio pradžioje pelnė puolėjas Joshas Sweeney. Nepaisant visų politinių nesutarimų tarp JAV ir Rusijos dėl padėties Kryme, sirgaliai audringai palaikė abi komandas.

„Kai mus paskelbė nugalėtojais, tikrai buvo netikėta, kad sirgaliai mus sveikino ir plojo“, - po apdovanojimų ceremonijos sakė auksinio įvarčio autorius.

Šeštadienio finalo dvikova suteikė neįgaliųjų sportui didžiausią iki šiol išaukštinimą, kuomet NBC kanalas pakeitė savo transliacijų tvarkaraštį ir pirmą kartą parodė tiesioginę transliaciją iš parolimpinių žaidynių.

„Niekada netikėjau, kad taip nutiks“, - kalbėjo J. Sweeney. „Niekada netikėjau, kad parolimpinės žaidynės ims populiarėti. Tikiuosi, kad tai į šį sportą pritrauks dar daugiau vaikų ir suaugusiųjų“.

„Yra neįtikėtina, kad žmonės gali mane matyti darantį kažką įspūdingo. Po traumos visi labai išgyveno, todėl smagu, kad dabar jie gali matyti, jog mano gyvenimas dar nėra baigtas“, - NBC kanalo žingsniu džiaugėsi sportininkas.

Bronzos medaliai atiteko Kanados ledo ritulininkams, kurie mažajame finale lengvai 3:0 įveikė norvegus, kurie pirmą kartą nuo 1994 metų (tada pirmą kartą pradėtos rengti tokios varžybos) neiškovojo apdovanojimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)