Prancūzai nepralaužė nuo 50 minutės be pašalinto Antonio Valencios likusių ekvadoriečių gynybos bei fantastiškai savo vartus gynusio Alexanderio Rodriguezo ir tenkinosi lygiosiomis 0:0 (0:0), o šveicarai po trijų Josipo Drmičiaus rezultatyvių perdavimų ir trijų Xherdano Shaqiri įvarčių 3:0 (2:0) sutriuškino Hondūrą, pakilo į antrą vietą ir iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Nepaisant nulinių lygiųjų, Didier Deschampso auklėtiniai išsaugojo pirmą E grupės poziciją ir aštuntfinalyje susigrums su Nigerijos futbolininkais. Tuo metu šveicarai mes iššūkį Argentinai su Lioneliu Messiu priešakyje.

Rungtynės:

Ekvadoras 0 – 0 Prancūzija

50' Antonio Valencia (Ekvadoras) parodyta raudona kortelė

Komandų statistika: Ekvadoras – Prancūzija

Smūgiai į vartų plotą: 3 – 9

Kamuolio valdymas (proc.): 40 – 60

Kampiniai: 1 – 7

Nuošalės: 1 – 1

Pražangos: 17 – 6

Geltonos kortelės: 1 – 0

Raudonos kortelės: 1 – 0.

Rungtynių eiga:

Tiek Hondūro, tiek Šveicarijos rinktinės prieš paskutinį turą turėjo šansų žengti tolyn. Kiek geresnėje padėtyje buvo šveicarai, kuriems, įtikinamos pergalės prieš Hondūrą atveju (daugiau nei dviem įvarčiais), kortų nebūtų sumaišiusi net ir minimali ekvadoriečių pergalė prieš Prancūziją.

Visgi šveicarai nusprendė netampyti likimo už ūsų ir dar pirmajame kėlinyje susikrovė dviejų įvarčių persvarą, o po pertraukos Miucheno „Bayern“ saugas X. Shaqiri įtvirtino „hat-tricką“ ir tuo pačiu saviškių pergalę. Įdomu, kad visus tris įvarčius X. Shaqiri pelnė po Josipo Drmičiaus perdavimų.

Beje, tai – jau antras vieno žaidėjo „hat-trickas“ šių metų pasaulio čempionate. Tris įvarčius portugalams atseikėjo ir vokietis Thomas Muelleris.

Rungtynės:

Hondūras 0 – 3 Šveicarija
6' [0 – 1] Xherdan Shaqiri
31' [0 – 2] Xherdan Shaqiri
71' [0 – 3] Xherdan Shaqiri

Hondūras - Šveicarija

įvarčiai: 0 - 3
smūgiai: 13 - 16
smūgiai į vartus: 6 - 13
kampiniai: 8 - 1
nuošalės: 0 - 2
pražangos: 17 - 18
geltonos kortelės: 1 - 0
raudonos kortelės: 0 - 0
kamuolio kontrolė: 60 proc. - 40 proc.

Galutinė E grupės turnyro lentelė:

1. Prancūzija 3 2 1 0 8:2 7
2. Šveicarija 3 2 0 1 7:6 6
3. Ekvadoras 3 1 1 1 3:3 4
4. Hondūras 3 0 0 3 1:8 0

Jau žinomos iš viso šešios aštuntfinalio poros: Brazilija – Čilė, Olandija – Meksika, Kolumbija – Urugvajus, Kosta Rika – Graikija, Prancūzija – Nigerija, Argentina – Šveicarija.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-ais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)