Pirmame kėlinyje abi komandos bandė kurti pavojingas progas, tačiau aikštėje dominavo gynyba. Vis tik po pertraukos vaizdas kardinaliai pasikeitė.

Jau šeštą antro kėlinio minutę krito pirmasis įvartis - jį pelnė Mario Gotze. Tačiau vokiečiai pranašumu ilgai nesidžiaugė: po trijų minučių rezultatą išlygino Andre Ayew.

63-ią minutę priekyje jau atsidūrė Ganos rinktinė. Puikiu smūgiu Manuelį Nauerį nuginklavo Asamoah Gyanas.

Atsiliekančiųjų vaidmenyje atsidūrę vokiečiai ėmėsi permainų. Vyriausiasis treneris Joachimas Loewas į aikštę pirmą kartą šiose pirmenybėse išleido veteraną Miroslvą Klose. Jis už suteiktą progą atsidėkojo iškart pelnydamas įvartį ir išlygindamas rezultatą.

Nors abiejų rinktinių žaidėjai bet kokia kaina siekė įmušti dar vieną įvartį ir švęsti pergalę, tačiau finalinis teisėjo Sandro Ricci švilpukas paskelbė kovingas lygiąsias.

71-ą įvartį atstovaudamas Vokietijos rinktinei pelnęs 36-erių M. Klose rezultatyviausių FIFA pasaulio čempionatų sąraše pavijo ir brazilą Ronaldo. Abiejų puolėjų sąskaitose - po 15 tikslių smūgių.

Mačo metu stadione kepino 29 laipsnių karštis, o 29-erių metų Vokietijos rinktinės gynėjas Peras Mertesackeris sužaidė 100-asias rungtynes nacionalinėje komandoje.

Pirmose rungtynėse vokiečiai kiek netikėtai lengvai 4:0 nugalėjo Portugalijos komandą, o Thomasas Mulleris tuomet pasižymėjo pirmuoju ir kol kas vieninteliu šio čempionato „hat-trick'u“. Tuo tarpu Ganos rinktinė 1:2 turėjo pripažinti amerikiečių pranašumą.

Vokietijos komanda FIFA reitinge užima antrą vietą, nusileisdama tik nukarūnuotiems pasaulio čempionams ispanams, o Afrikos atstovai - 37-i.

Rungtynės:

Vokietija 2 - 2 Gana
51' [1 - 0] Mario Gotze
54' [1 - 1] Andre Ayew
63' [1 - 2] Asamoah Gyan
71' [2 - 2] Miroslavas Klose

Rungtynių eiga:

Dvidešimtą kartą vykstantį pasaulio futbolo čempionatą Vokietijos rinktinė praleido vos du sykius. Ji 1954, 1974 ir 1990 metais tapo nugalėtoja, 1966, 1982, 1986 ir 2002-aisiais pralaimėjo finale, 1934, 1970, 2006 ir 2010-aisiais užėmė trečią vietą, o 1958-ais liko ketvirta.

Ganos ekipa šiame turnyre žaidžia trečią kartą šalies istorijoje ir trečią kartą iš eilės. 2010 metų čempionatas Pietų Afrikos Respublikoje afrikiečiams baigėsi itin skausmingai - jie ketvirtfinalyje tik po 11 metrų baudinių serijos nusileido Urugvajaus futbolininkams, nors galėjo laimėti jau per pagrindinį laiką. Vis tik Asamoah Gyanas paskutinę minutę nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-aisiais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)