Į Palangą, kur vyksta Lietuvos rinktinės stovykla M. Kalnietis atvyko pasipuošęs Kauno „Žalgirio“ marškinėliais – kaunietis geriausiame Lietuvos klube praleido ne vienerius metus, čia prasidėjo jo karjera.

„Aš visada juos nešioju“, - šypteli M. Kalnietis.

Pamatė NBA iš vidaus

Atostogų metu M. Kalnietis spėjo ne tik pailsėti. 196 cm ūgio įžaidėjas dalyvavo „Brooklyn Nets“ laisvųjų agentų stovykloje. Tačiau žaidėjas NBA vasaros lygą išmainė į rinktinės stovyklą.

„Įdomu, bet kokiu atveju buvo įdomu. Sekėsi neblogai, tačiau tas „neblogai“ nieko nereiškia ir kol kas niekas neaišku. Didžiausia tikimybė, kad šią vasarą niekas nepasikeis. Bet buvo įdomu pamatyti iš vidaus, kaip ten viskas vyksta. Aišku, tai nebuvo NBA sezonas, kuris yra dar kitoks, bet įdomu, kokios sąlygos, kaip jie sportuoja, į ką kreipia dėmesį. Bet kokiu atveju, gal šiuo metu didelės naudos neišpešiau, bet buvo įdomu pamatyti, kaip viskas vyksta“, - sako M. Kalnietis.

Kai kurie su NBA virtuve susipažinę žaidėjai neslepia susižavėjimo. Vienas iš jų – Bogdanas Bogdanovičius.

„Gal jis ten kokius ikrus valgė?“, - juokiasi M. Kalnietis. - Sąlygos tikrai labai geros, kaip ir visi pasakoja apie NBA komandas. Bet jie žaidžia tą patį krepšinį, negaliu sakyti, kad kažkas iš kosmoso srities“.

Kalbėdamas apie kitą sezoną M. Kalnietis prognozavo, kad greičiausiai liks Rusijos klube.

„Dabar aš esu „Lokomativ“ žaidėjas, turiu kontraktą ir panašu, kad liksiu. Bet žinote, kaip būna. Gal kažkokia komanda sumokės išpirką ir klubas tave paleis. Tai visokių būna variantų. Tačiau šiai dienai esu Krasnodaro žaidėjas“, - sako M. Kalnietis.

Nusibodo kalbos apie įžaidėjus

Kaip ir kiekvienais metais krepšinio ekspertai skalambija pavojaus varpais dėl rinktinės įžaidėjų. Apie šią problemą užsimena ir nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas. Tačiau M. Kalnietis mano, kad įžaidėjų pozicijai skiriamas perteklinis dėmesys.

„Čia kiekvienais metais taip – įžaidėjų nėra ir tik centrai žaidžia“, - juokiasi M. Kalnietis.

Šiais metais lietuviai versis be Roberto Javtoko ir Lino Kleizos. Tai be jokios abejonės keičia rinktinės žaidimo braižą.

„Aišku, viskas labai skirsis. Linas buvo tas žmogus, apie kurį sukosi visas žaidimas. Linas įmesdavo didžiausią dalį taškų. O Roberto netektis – dar skaudesnė. Tai žaidėjas, kuris cementuodavo visą gynybą. Man labai keista, žmonės to nesupranta ir sako, kad R. Javtoko netektis tai nieko tokio. Iš tikro ši netektis labai didelė. Jei kas atsimena, kaip mums Londone sekėsi be jo, tai supras, ką reiškia jo netektis“, - kalbėjo M. Kalnietis.

Beje, DELFI sveikina M. Kalnietį su jo palaikomos Vokietijos futbolo rinktinės puikia pergale 7:1 pasaulio čempionato pusfinalio rungtynėse su Brazilija!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)