Trečiadienio draugiškos rungtynės su suomiais M. Gecevičiui buvo penktos ir paskutinės. Vilkėdamas rinktinės marškinėlius, aikštėje 193 cm ūgio snaiperis vidutiniškai praleisdavo po 13 min. ir pelnydavo po 5 taškus bei atkovodavo 1,6 kamuolio. Tritaškius Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo naujokas metė 46 proc. taiklumu (6/13).

Atsisveikinus su M. Gecevičiumi, rinktinės stovykloje liko 14-a krepšininkų. Visi jie bus registruoti ketvirtadienio dvikovai su Rusijos ekipa Vilniuje.

– Kaip treneris jums pagrindė savo sprendimą? – DELFI paklausė M. Gecevičiaus

– Jis pasakė, kad nemato manęs savo schemose, todėl neverta tempti laiko, ir galiu toliau ramiai ruoštis sezonui.

– Žinia buvo netikėta? Anksčiau J. Kazlauskas teigė kandidatų sąrašą sutrumpinsiantis tik draugiškų rungtynių ciklo pabaigoje.

– Išgirsti tai šiandien buvo netikėta. Jau buvau nuvažiavęs į salę, kai treneris pasakė, kad manęs nebereikia. Tai, jog atsisveikinome viduryje turnyro, netikėta, bet apskritai tokį trenerio sprendimą priėmiau kaip vyras. Nieko čia baisaus neįvyko.

– Pats taip pat jautėte, jog „neįsipaišote“ į schemas, negalite žaisti savo žaidimo?

– Realiai, mes žaidžiame per didelius žmones, o „mažiukai“ savo žaidimo nelabai gali parodyti. Tokia trenerio taktika. Daug žaidimo laiko negavau, o tada, kai buvau aikštėje, manau, žaidžiau pakankamai neblogai, pagal galimybes.

– Metai ant Pirėjo „Olympiakos“ klubo atsarginių suolo šioje vietoje galėjo pakišti koją?

– Niekas jokios kojos nekišo, tiesiog tokia trenerio taktika. Būčiau žaidęs po 30 minučių ir penkerias rungtynes „grybavęs“, galėtumei sakyti, kad kažkas blogai. O dabar – tie metai čia ne prie ko.

– Trečią kartą iš eilės nepatekote į nacionalinės komandos dvyliktuką. Tai nesumažins noro ateityje važiuoti į rinktinės stovyklas?

– Aš atvykau, sportavau visa jėga, dariau viską, ką galėjau, o treneriui matyti geriau. Toks jo sprendimas, ir aš jį gerbiu. O kaip bus kitais ar dar kitais metais, žiūrėsime po sezono. Dabar apie tai nėra tikslo galvoti.

– Dabar iš karto prisijungsite prie „Lietuvos ryto“ treniruočių Vilniuje?

– Nežinau, dar nekalbėjau nei su treneriais, nei su klubo atstovais. Gal paprašysiu poros laisvų dienų, bet ilgiau ilsėtis nėra tikslo. Pasiruošimo etapą perėjau, laukia nauja komanda, todėl norisi kuo greičiau į ją įsilieti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)