Taip L. Kleiza reagavo į ekipos vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros susirūpinimą dėl komandinės dvasios stokos, išreikštą po rusams pralaimėtų draugiškų rungtynių.

Anot 12 taškų šiame mače pelniusio bei 6 atšokusius kamuolius sugriebusio krepšininko, lietuvius pražudė per ankstyvas atsipalaidavimas po laimėtų pirmų dviejų kėlinių.

„Pirmą rungtynių pusę žaidėme tikrai gerai, kamuolys judėjo, buvome aktyvūs. Po pertraukos išėjome atsipalaidavę, o rusai kaip tik susiėmė. Paleidome žaidimą iš savo rankų ir negalėjome daryti to, ką buvome suplanavę. Varžovai išmušė mus iš vėžių“, – samprotavo L. Kleiza.

– Ar rusai buvo stipresni, ar kitos priežastys neleidžia įgyvendinti žaidimo planų? – DELFI paklausė puolėjo.

– Nežinau, turbūt šiai dienai rusai yra stipresni. Savo ruožtu, pirmoje ir antroje rungtynių pusėse žaidėme visiškai skirtingai. Jau ne pirmą kartą sau leidžiame prastai sužaisti ilgas atkarpas trečiuose kėliniuose. Reikia žiūrėti, kur kyla problemų, bet aš manau, kad pirma mačo dalis šiandien buvo labai pozityvi.

– Treneris teigia, kad žaidėjai per daug barasi tarpusavyje, ginčijasi su teisėjais ir mažiau dėmesio skiria žaidimui. Sutinkate su tuo?

– Mes dar bandome vienas prie kito priprasti. Taip, reikia kreipti mažiau dėmesio į aplinkinius dalykus, bet mes matome kryptis, ties kuriomis reikia tobulinti žaidimą.

Nepasakyčiau, kad turime didelių problemų komunikuodami tarpusavyje – jos kyla aikštėje mėginant įgyvendinti kai kurias užduotis. Kartais pasakome blogą žodį vienas kitam, bet niekas to nepriima asmeniškai. Esame kaip broliai ir puikiai suprantame, kad mums reikia vienas kito. Mūsų klaidos yra akivaizdžios, todėl nereikia ieškoti kitų priežasčių.

– Kaip nuo pasirengimo ciklo pradžios pagerėjo jūsų paties sportinė forma?

– Aklimatizacija jau praėjo, kojos – lengvesnės. Tikiuosi, kad optimalią formą pasieksiu Venesueloje. Čia tik draugiškos rungtynės, o ten jau reikės visiems būti geros formos, atiduoti viską, kovoti. Turime žaisti užsivedę, su ugnele.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)