Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 130 kg aštuntfinalyje sekmadienį M. Knystautas 1:5 netsilaikė prieš devyniskart Europos ir keturiskart pasaulio čempioną, dvejų olimpinių žaidynių medalininką turką Rizą Kayaalpą.

Tačiau lietuvis dar vylėsi sulaukti antro šanso paguodos turnyre ir galimybės pakovoti dėl olimpinės bronzos – tereikėjo, kad pirmasis jo varžovas R. Kayaalpas nukeliautų į finalą.

Kaip vėliau paaiškėjo lietuvį įveikęs R. Kayaalpas ketvirtfinalyje 6:2 nugalėjo vokietį Eduardą Poppą ir pusfinalyje, kaip ir tikėtąsi, susigrumė su kubiečiu M. Lopezu. Pastarasis ketvirtfinalyje be didesnio vargo 8:0 įveikė Irano imtynininką Aminą Mirzazadehą.

Mijainas Lopezas ir Riza Kayaalpas

Pusfinalio dvikova vyko atkakliai, tačiau po techninį tašką per kiekvieną iš dviejų kėlinių laimėjęs Kubos atstovas triumfavo ir žengė į finalą. R. Kayaalpo pralaimėjimas M. Knystautui reiškė pasirodymo Tokijo olimpinėse žaidynėse pabaigą. Antrojo šanso lietuvis, deja, nesulaukė.

Dar po pirmos kovos paklaustas apie galbūt nedėkingus burtus Lietuvos sunkiasvoris imtynininkas mojo ranka: „Šiaip nesureikšminu varžovų. Atvažiavau kovoti, neatvažiavau mintyse medalį užsidėjęs. Jei nori laimėti medalį, tai reikia laimėti prieš tokius varžovus, kaip turkas. Pirmiausiai pačiam reikėjo laimėti, tuomet likimą turėčiau savo rankose, o dabar priklausiau nuo priešininkų“.

Dėl savo ketvirto iš eilės olimpinio aukso medalio 38 metų Kubos atstovas M. Lopezas susigrums su Iakobi Kajaia iš Gruzijos, kuris triumfavo pusfinalio dvikovoje su čiliečiu Yasmani Acosta Fernandezu.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Estijos sąskaitoje kol kas yra vienas aukso ir vienas bronzos medaliai, o Latvijos – vienas aukso medalis.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)