Tai paaiškėjo iš „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos, kurią užsakė oficialus Europos krepšinio čempionato transliuotojas „Viasat“.

Paprašytieji pasakyti ar jie turi krepšinio rungtynių žiūrėjimo per televiziją ritualą, teigiamai atsakė beveik dešimtadalis (9 proc.). Dažniausiai minimas ritualas - rengimasis atitinkamais marškinėliais.

Panašų ritualą turi ir Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

„Jei žiūrime čempionatą vis su tais pačiais draugais ir mūsų rinktinei sekasi, per kiekvieną transliaciją, kol rinktinė laimi, sėdamės vis į tas pačias vietas. Dar ir krepšinio marškinėlius kaskart apsivelkame. Visa tai darome ypač tuomet, kai prasideda svarbiausios - atkrintamos varžybos. Būna, kad ir vėliavą prie namų iškeliame“.

Europos krepšinio čempionato reikšmingumą lietuviams rodo tai, kad net trys ketvirtadaliai žmonių, stebėsiantys Europos krepšinio čempionato kovas, darbo metu sektų svarbių rungtynių rezultatą. Beveik trečdalis (30 proc.) ieškotų galimybių vienaip ar kitaip sekti rungtynių eigą, tik nežino kaip konkrečiai. Daugiau nei penktadalis (22 proc.) ruošiasi darbo metu sekti rezultatą internete, o daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) kreiptųsi pagalbos į draugus - prašytų siųsti informaciją apie rungtynių eigą.

„Rodysime daugiausia Europos krepšinio čempionato rungtynių Lietuvos istorijoje, tad žiūrėti tikrai bus ką. Panašu, kad rugsėjo mėnesį krepšinis bus pagrindinė tema darbovietėse. Net ir tie, kurie per darbus neturės galimybių pažiūrėti rungtynių gyvai, galės žiūrėti įdomiausių varžybų pakartojimus per „Viasat Sport Baltic“. Džiaugiamės, kad galėsime padovanoti tokią šventę Lietuvos žmonėms“, - sakė „Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalims Karolis Dapkevičius.

Lietuvos gyventojai čempionato Eurobasket2013, kuris vyks rugsėjo 4-22 dienomis, metu galės matyti daugiau Europos krepšinio rungtynių nei bet kada iki šiol. Oficialus čempionato transliuotojas skaitmeninė televizija „Viasat“ skelbia, kad kanalu „Viasat Sport Baltic“ tiesiogiai parodys daugiau kaip 60 rungtynių, o TV3 - visas Lietuvos rinktinės rungtynes ir svarbiausias finalo etapo kovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)