Lietuviai žada demonstruoti komandinį žaidimą. Tokį, kaip rungtynėse su JAV.

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Mantas Šernius sako, kad neįvertinus afrikiečių galima skaudžiai nudegti.

„Visų pirma turime žinoti, kad jie yra Afrikos čempionai ir jie čempionai yra ne be reikalo. Komanda iš pirmo žvilgsnio yra labai apgaulinga, nes atrodo Afrika ir kas ten gali žaisti krepšinį. Net ir statistika kalba už save, kad šioje olimpiadoje su Tuniso nė viena komanda neturėjo lengvų varžybų.

Pagrindinis dalykas – nusiteikimas rungtynėms. Tai paskutinės grupės rungtynės ir po truputį pradeda kauptis nuovargis (...). Kaip rodo statistika, jie tikrai praleidžia daug taškų. Jų ginklas – perimetro žaidimas, tai yra metimai iš toli. Bet turi ir žaidėjų, kurie turi savo specializaciją komandoje ir tikrai gali įsiveržti, sutraukti pagalbą, surasti laisvus žaidėjus“, - sakė M. Šernius.

Čiurnos skausmus kenčiantis, tačiau su Tunisu jau galėsiantis žaisti Jonas Mačiulis teigia, kad lengvų rungtynių pirmadienį tikėtis neverta.

„Tuniso komanda iš tikro nelabai žinoma, o jos žaidėjai nėra labai žinomi ir aukšto lygio klubuose nežaidžia. Bet tai yra atkakli, kovojanti ir tikrai su jais bus sunku. Treneriai kaip pasakys taip ir stengsimės žaisti“, - sako J. Mačiulis.

Specialistas tikina, kad didžiausias Lietuvos pranašumas: komandinis žaidimas.

„Kaip parodė kova su Amerika, mes stiprūs kai mes kartu, kai kovojame vienas už kitą. Čia mūsų pagrindinis ginklas visame turnyre“, - sako M. Šernius.

Lietuva ir Tunisas susitiks pirmadienį, 13.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)