Latvijos rinktinės krepšininkas Janis Blūmas DELFI pasakojo, kaip komanda jaučiasi prieš dvikovą su Lietuvos rinktinę.

„Mums šiandien padėjo laimėti mūsų sirgaliai, taip pat mes gerai gynėmės, pataikėme sunkių metimų ir paskutiniame kėlinyje buvome labai susikoncentravę, todėl kontroliavome rungtynes iki pabaigos“, - rungtynes komentavo J. Blūmas.

Paklaustas, kurių sirgalių rytoj arenoje bus daugiau, krepšininkas atsakė, kad tikisi, jog Latvijos: „Tačiau niekada negali žinoti, nes labai daug lietuvių atvažiavo į Rygą. Pamatysime rytoj.“

J. Blūmas pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos rinktinę: „Jūs turite stiprius visų pozicijų žaidėjus, turite NBA žaidėją, Eurolygos čempioną, daug žaidėjų, kurie žaidžia Eurolygoje ir turi daug patirties. Jūs turite viską, treneris jūsų geras. Negaliu pasakyti nieko blogo apie Lietuvos komandą. Mes iki šiol ruošėmės Belgų rungtynėms, šį vakarą pradėsime ruoštis kovai prieš Lietuvą.“

Kasparas Vecvagaras teigė, kad latvių sirgaliai irgi nenusileis lietuviams.

„Man sunku pasakyti, mes Rygoje žaidžiame, todėl mes būsime namie. Tačiau pagal sirgalius, nežinau, manau, kad latviai irgi nenusileis garsu ir stipriai mus palaikys“, - juokėsi K. Vecvagaras.

Krepšininkas teigė, kad mačas su Lietuvą bus nelengvas: „Turime išnaudoti savo stipriąsias puses: greitą puolimą ir agresyvią gynybą. Lietuva turi labai daug gerų, aukšto lygio žaidėjų. Turime žaisti pagal savo galimybes. Lietuvos rinktinė turi žaidėjų iš NBA, iš Eurolygos, mes visuomet norime parodyti, kad mes irgi galime žaisti tokia pačiame lygyje.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)