„Belgai – visai nebloga komanda, tiesiog mes pradėjome justi savo žaidimą, jis tapo laisvesnis.

Nemanau, kad pirmame etape mūsų varžovai buvo labai stiprūs. Taip tik atrodo, nes mes gerai nežaidėme, daug kur perskubėdavome, dažnai eidavome aklai. Žaidėme kaip robotai, nestatėme laiku užtvarų, koncentravomės tik į paskutinę derinio fazę, pamiršdami, kaip iki jos reikia prieiti. Tai ir buvo didžiausia mūsų problema.

Todėl mūsų žaidimas buvo toks negražus akiai, tarsi gimdymas. O dabar žaidžiame laisviau. Viskas paprasta: jei tau leidžia mesti laisvam – mesk, o ne dar kažko ieškok, grūsk kamuolį į grumtynes“, – dėstė vienas rinktinės lyderių.

Belgijos komandą lietuviai sutriuškino 86:67. Po mačo Jonas Kazlauskas auklėtiniams davė velnių tik už paskutinį kėlinį, kurį atsipalaidavusi Lietuvos komanda pralaimėjo 17:32.

„Vyrai žaidė kaip komanda, kamuolys gerai judėjo, buvome užsidegę gynyboje, ir rezultatas tai atspindi. Stengiamės gerinti savo žaidimą, pajusti vienas kitą ir eiti dar toliau. Juk tuoj prasidės lemiamos varžybos“, – sakė L. Kleiza, pats šįkart žaidęs tik 13 min. ir pelnęs 7 taškus.

Po pergalės prieš belgus Lietuvos rinktinė viena koja jau atsidūrė ketvirtfinalyje. Paklaustas, ar seka potencialių oponentų atkrintamose varžybose pasirodymą F grupėje, L. Kleiza teigė, jog vienodai pajėgios yra slovėnų, ispanų, graikų, kroatų ir italų ekipos. Puolėjas nepaminėjo tik autsaiderių suomių.

„Kita grupė tikrai stipri. Labai įdomu, į kokį priešininką galime pataikyti ketvirtfinalyje. Bet skaičiuoti taškų ir rinktis varžovą negalima, nes tada likimas dažniausiai nubaudžia“, – pabrėžė krepšininkas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)