Helsinio „Jaahalli“ arenoje vykusį mačą lietuviai laimėjo 90:81 (26:14; 20:24; 25:22; 19:21). Po rungtynių rinktinės treneris J. Kazlauskas teigė eksperimentavęs, tačiau liko sunerimęs skylėta komandine gynyba.

„Tai buvo tos rungtynės, kai mes eksperimentavome. Žaidė visi 12 žaidėjų, stengėmės jiems padalinti laiką, nors tai be galo sunku. Vieni žaidėjai geriau įsiliejo, kiti prasčiau. Nežiūrint to, mes visas rungtynes kontroliavome situaciją, laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tačiau šiek tiek neramina, kad trūko komandinio darbo gynyboje – darėme daug tokių klaidų, kurių nereikėjo daryti: blogi pasikeitimai, per didelė pagalba. Be to, antroje pusėje leidome mesti per daug tritaškių ir prie agresyvios varžovų gynybos klydome be reikalo. Žinant, kad varžovai bus tik stipresni, tai truputį neramina. Bet visas pasiruošimas vyksta pagal planą“, - pasakojo strategas.

Treneriui antrino ir patys krepšininkai, pareiškę, kad padirbėti jiems dar reikia ties daugeliu akcentų. Vis tik žaidėjai negailėjo pagyrų ir Suomijos komandai.

„Buvo nelengva, nes tai pirmos rungtynės išvykoje. Suomiai žaidė tikrai gerą krepšinį, gerai gynėsi, buvo nemažai kontaktinio krepšinio“, - sakė starto penkete susitikimą pradėjęs ir 11 taškų pelnęs Šarūnas Vasiliauskas.

„Suomiai net ir be savo lyderio (Petteri Kaponeno – DELFI) žaidė tikrai solidžiai. Kai pernai juos buvo galima vadinti staigmena, tai šiemet jie yra rimti varžovai. Sakyčiau, kad sužaidėme vidutiniškai, bet dar yra laiko. Dėl to ir treniruojamės, kad viską ištaisytumėme“, - savo mintimis dalijosi rezultatyviausiai žaidęs Mindaugas Kuzminskas.

Pirmadienio dvikovoje su suomiais aikštėje pasirodė visi 12 žaidėjų, o mačui registruotas nebuvo Simas Jasaitis. Lietuvoje liko traumuoti Žygimantas Janavičius ir Mantas Kalnietis. Darjušas Lavrinovičius trumpam išvyko į Italiją, kur jo naujos komandos gydytojai atlieka aukštaūgiui medicininį patikrinimą. Tuo tarpu Jonas Valančiūnas pagal asmeninę treniruočių programą pluša JAV. Prie rinktinės jis prisijungs rugpjūčio 8 dieną.

Iš viso kandidatų sąraše šiuo metu 17 krepšininkų, tačiau atsisakyti penkių žaidėjų paslaugų J. Kazlauskas neskuba.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad neturiu“, - paklaustas apie viziją, kuriuos žaidėjus vešis į Ispaniją, atsakė treneris.

„Dėl 10 žaidėjų esu garantuotas, bet dėl likusių sprendimą priimsim po turnyro Kaune (vyks rugpjūčio 16-18 dienomis – DELFI). Kadangi dar daug rungtynių, dar ilgas pasiruošimo laikas – nėra kur skubėt. Dar truputį paeksperimentuosim, bet minimaliai“, savo planus atskleidė vyr. treneris.

Artimiausi mūsų šalies krepšininkų kontroliniai susitikimai – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančiame turnyre. Rugpjūčio 8 dieną lietuviai žais su ukrainiečiais, 9-ą – su suomiais ir 11-ą – su australais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)