Keletos minučių laiko intervalas, kuomet paraleliai ketvirtadienį vykusiose rungtynėse Japonija pirmavo 2:1, o Kosta Rika tokiu pačiu rezultatu 2:1 mėgavosi persvara prieš vokiečius, ispanai buvo atsidūrę E grupės trečioje pozicijoje.

Tai reiškė, kad į aštuntfinalį pagal tuomet fiksuojamą rezultatą būtų patekusi Japonija ir Kosta Rika, o ispanai ir vokiečiai pakuotųsi lagaminus namo.

Vis dėlto kelių minučių sunkiai įsivaizduojamas scenarijus vėl pasikeitė, kai išlyginamąjį įvartį pelnė Vokietijos rinktinės puolėjas Kai Havertzas.

„Kaip? Mes buvome eliminuoti? – negalėdamas tuo patikėti galvą kraipė L. Enrique. – Tikrai to nežinojau, nes buvau susikoncentravęs į rungtynes. Aš tikrai nespekuliavau. Jei būčiau žinojęs, mane būtų ištikęs širdies smūgis.“

Paprašytas komentaro apie rungtynes su japonais, ispanų vedlys tvirtino, kad nėra patenkintas: „Aš nesu laimingas. Norėjau, kad būtume pirmi grupėje, tačiau japonai per penkias minutes pelnė du įvarčius ir mums buvo sunku atsigauti. Kai komanda neturi, ko prarasti, atakuoja penkiais ar šešiais žaidėjais, sunku su tokiu varžovu žaisti. Neturiu, ko švęsti. “

Ispanijos ir Japonijos rungtynes lydi ir kontroversiško epizodo šleifas – antrasis japonų įvartis buvo įmuštas galimai prieš tai kamuoliui atsidūrus už galinės linijos. Vis dėlto VAR patvirtino, kad kamuolys nebuvo palikęs aikštės ir Ao Tanakos įvartis įskaitomas.

„Mačiau nuotraukas, kurios galėjo būti suklastotos. Tik tiek, neturiu daugiau ką pasakyti. Tačiau man pasirodė keista, kodėl taip ilgai prie šios situacijos užtruko VAR“, – kalbėjo L. Enrique.

Tai jau ne pirmas kartas, kai su VAR yra priimami kontroversiški sprendimai. Daug diskusijų sukėlė ir momentas Argentinos – Lenkijos rungtynėse, kuomet vartininkas ranka žaidybinėje situacijoje užkabino Lionelio Messi veidą ir buvo skirtas 11 m baudinys.

Pasaulio futbolo čempionato atkrintamosios varžybos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)