Auksinį R. Meilutytės plaukimą jis stebėjo olimpinio baseino tribūnoje drauge su prezidente Dalia Grybauskaite, krepšininkais Mantu Kalniečiu, Rimantu Kaukėnu, Jonu Valančiūnu, Antanu Kavaliausku, kitais Lietuvos olimpiečiais.

„Visi labai džiaugėsi. Bet man reikėjo prilaikyti emocijas ir kauptis savo startui“, – prisiminė anykštėnas.

Antradienį ryte jis pradėjo kovą dėl 200 m plaukimo krūtine rungties apdovanojimų. Atrankos varžybose distanciją įveikęs per 2 min. 10,36 sek., lietuvis tarp 34 startavusių sportininkų užėmė 8-ą vietą ir pateko į pusfinalį, kuris vyks antradienį vakare.

Panašus rezultatas (2 min. 10,33 sek.) pernai G. Titeniui atvėrė duris į Londoną, tačiau jo asmeninis rekordas – kur kas geresnis. 2009-aisiais atletas 200 m nuotolį nuplaukė per 2 min. 7,80 sek. Šis pasiekimas jam atnešė planetos pirmenybių bronzos medalį.

„Rezultatas atrankos varžybose – panašus kaip ir pernai, sunku kažką spręsti. Tiesiog einu žingsnis po žingsnio: dabar norėjau patekti į pusfinalį, vakare norėsiu patekti į finalą, o toliau – matysime. Manau, kad jėgų dar turiu užtektinai, juk ne pirmas kartas“, – išvadų daryti po pirmo plaukimo neskubėjo pats G. Titenis.

Primename, kad 100 m plaukimo krūtine distancijoje Londone G. Titenis pateko į finalą ir užėmė aštuntą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)