„Sveiki gyvi, turiu prastų naujienų. Sėdžiu kažkur Čilėje, aerodrome, teko paskraidyti malūnsparniu. Liūdna, bet tai reiškia, kad iškritau.

Kanjone priekinis ratas vožėsi į kauburį, tai teko paskraidyti per vairą... Labai gaila, kad Jus nuvyliau, bet džiaugiuosi, kad galiu rašyti šią žinutę. Šiaip aš sveikas gyvas, smulkmenos sugrįžus. Iki!“, - rašo G. Igaris „Facebook“ paskyroje „Dakaro lietuviai“.

Po penkių dienų G. Igaris su „Yamaha“ bendroje įskaitoje buvo 103-ias.

Primename, kad praėjusiais metais G. Igaris užėmė 81-ą vietą tarp 97-ių finišavusių motociklininkų.


Ketvirtadienį sportininkai važiavo iš Aricos į Calamą. Varžybų dalyviams teko įveikti 767 km, iš kurių 454 km - greičio ruožas.

Geriausią rezultatą šios dienos greičio ruože užfiksavo Francisco Lopezas. Čilietis bendroje įskaitoje pakilo į ketvirtą vietą ir nuo lyderio atsilieka 6 minutėmis.

Pirmąją poziciją ir toliau išlaiko Olivier Painas. Tiesa, prancūzas šiandien finišavo tik dešimtas, nuo nugalėtojo atsilikęs daugiau nei septyniomis minutėmis.

Į antrąją vietą bendroje įskaitoje pakilo praėjusių metų Dakaro ralio nugalėtojas Cyrilas Despres. Prancūzas šios dienos greičio ruožą baigė trečias. Nuo lyderio bendroje įskaitoje sportininkas dabar atsilieka tik kiek daugiau nei 2 minutėmis.

Motociklai:

1Olivier PainasYamaha15h35:23
3Cyrilas DespresKTM+ 02:22
2Davidas CasteuYamaha+ 04:48
5Francisco LopezasKTM+ 06:06
4Rubenas FariaKTM+ 08:35

B.Vanago ekipažas patyrė avariją, bet baigė etapą

Nasseras Al-Attiyah buvo greičiausias ketvirtadienio greičio ruože automobilių lenktynėse. „Red Bull“ bagį pilotuojantis sportininkas atsilikimą nuo bendroje įskaitoje vis dar pirmaujančio Stephane'o Peterhanselio sumažino iki 1 minutės ir 18 sekundžių.

Minėtasis prancūzas, lenktyniaujantis „Mini“ automobiliu, šiandien užfiksavo antrą rezultatą ir nuo nugalėtojo atsiliko daugiau nei 8 minutėmis.

Kiek daugiau nuo šios dienos lyderių atsiliko trečias finišavęs Robby Gordonas. Pastarasis bendroje įskaitoje žengia aštuonioliktas ir nuo lyderio atsilieka beveik 6 valandas.

Ir toliau nesiseka kurį laiką šių metų Dakaro ralyje pirmavusiam Carlosui Sainzui. Įveikus 181 km sugedo variklis. Sportininko teigimu, nei jis, nei jo šturmanas automobilio pataisyti negali, tad yra priversti laukti komandos pagalbinio sunkvežimio.

Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas, su „Oscar“ dalyvaujantis automobilių lenktynėse, baigė šeštą etapą (duomenys 11.30 val. Lietuvos laiku). Prieš šį etapą lietuviai bendroje įskaitoje buvo 106-i. Etapą kol kas baigė tik 75 automobilių ekipažai. Po septynių sektorių lietuviai užėmė 59-ą vietą. Septinto etapo startui B. Vanago ekipažas užregistruotas 83-ias, todėl yra tikimybė, kad tokioje pozicijoje jis baigė ankstesnį etapą.

Mūsiškiai vėl patyrė avariją, apgadino techniką, bet kirto finišo liniją.

„Pagaliau mes bivuake. Lengvų dienų, kaip žinia, čia dar nebuvo. Tradiciškai džiaugiamės grįžę. Kiek neužfiksavau, kad kelias pasisuko 90 laipsnių kampu. Tik truputėlį. Bet to užteko, kad peršoktume 2 metrų gylio griovį ir nusileistume. Evakuacija pavyko ganėtinai greitai. Bet lūžo abu vieno rato amortizatoriai. Pabandėme važiuoti taip. Prakirtome stabdžių ir aušinimo sistemas. Tada remontas. Susitvarkėme viską“, - apie incidentą po finišo pasakojo B. Vanagas.

Daug laiko mūsiškiai sugaišo padėdami į nelaimę patekusiems Čilės lenktynininkams, bet tikisi, kad ralio organizatoriai kompensuos jiems prarastą laiką.

Automobiliai:

1Stephane‘as PeterhanselisMini14h36:16
2Nasseras Al-AttiyahBuggy+ 01:18
3Ginielis de VilliersasToyota+ 42:31
4Leonidas NovitskisMini+ 44:47
5Guerlainas ChicheritasSMG+ 1h16:26

Penktadienį sportininkai važiuos iš Calamos į Saltą. Dakaro ralio dalyviams teks įveikti 806 km (automobiliams ir sunkvežimiams – 754 km), iš kurių 220 km bus greičio ruožas.

Sunkvežimiai:

1Gerardas De Rooy'usIveco17h23:45
2Eduardas NikoleavasKamaz+ 18:40
3Ayratas MardeevasKamaz+ 30:32
4Martinas KolomyTatra+ 38:31
5Andrėjus KarginovasKamaz+ 1h22:32

Keturračiai:

1Marcosas PatronelliYamaha17h42:53
2Ignacio CasaleYamaha+ 1h11:56
3Rafalas SonikasYamaha+ 1h48:00
4Sarelas Van BiljonasE-ATV+ 2h02:14
5Sebastianas PalmaCan-Am+ 2h33:00

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)