Pirmus du kėlinius beveik visą laiką pirmavo lietuviai, kurie vienu metu buvo atitrūkę devyniais taškais (35:26), tačiau gynybą suaktyvinę rusai sugebėjo perlaužti mačo eigą ir patys susikrauti 16 taškų persvarą (66:50) bei pergalingai jį užbaigti.

Po pirmosios dvikovos dalies aikštėje daugiau nebepasirodė Mantas Kalnietis, kuriam atsinaujino kirkšnies skausmai.

K. Kemzūros sprendimu su rusais nežaidė negaluojantis Simas Jasaitis. Visi kiti 14-a krepšininkų - registruoti dvikovai.

Mūsiškiams tai - jau ketvirtos kontrolinės rungtynės. Birželio 16-ą d. Klaipėdoje Lietuvos rinktinė pralaimėjo Makedonijai 74:78, o birželio 17 d. Kaune nusileido Graikijai - 70:82, o birželio 24 d. Hjustone 63:61 įveikė britus.

Rungtynių eiga:

Dvikova prasidėjo nerezultatyviai: sužaidus 2 min. - 0:0. Tačiau tada po M. Kalniečio perdavimo du lengvus taškus pelnė R. Javtokas, tritaškį pridėjo R. Kaukėnas ir lietuviai pirmavo 5:4. Netrukus penkis taškus iš eilės įmetė L. Kleiza ir mūsiškių pranašumas išsaugo iki 10:6. Po J. Mačiulio tritaškio ir Pauliaus Jankūno bei Jono Valančiūno dvitaškių lietuviai dar labiau atitrūko - 17:11. Vis dėlto iki kėlinio pabaigos daugiausiai Andrejaus Kirilenkos pastangomis rusai priartėjo iki minimumo - 18:19.

Antrą ketvirtį tolimu metimu pradėjo Martynas Pocius, o kitos atakos metu galingai kamuolį į krepšį įdėjo J. Valančiūnas - 24:20. L. Kleiza atsakė į Sergejaus Monios tritaškį (27:23), netrukus dar pataikė ir dvitaškį bei atliko puikų perdavimą R. Javtokui - 33:25. Davidui Blattui paprašius minutės pertraukėlės rusai neatsigavo: po M. Kalniečio dvitaškio - jau 35:26. Tiesa, tuomet varžovai surengė spurtą 7:0 ir į didžiąją pertrauką išėjo pakilesnės nuotaikos, nors priekyje vis dar buvo lietuviai - 37:35.

Trečio kėlinio pradžioje keturis taškus be atsako surinkę rusai persvėrė rezultatą savo naudai (39:35), tačiau netrukus dvitaškį smeigė L. Kleiza, iš toli taiklus buvo J. Mačiulis ir mūsiškiai vėl priekyje - 42:41. Vis dėlto varžovai laimėjo atkarpą 9:0 ir po Aleksejaus Švedo tritaškio bei A. Kirilenkos metimo iš vidutinio nuotolio įgijo jau aštuonių taškų persvarą - 50:42. Nors kitoje aikštelės pusėje sudėtingą tritaškį įmetė Tomas Delininkaitis ir keturis taškus pridėjo Rimantas Kaukėnas, rusai prieš paskutinį ketvirtį turėjo 6 taškų atsargą - 56:50.

Lemiamas kėlinys mūsiškiams prasidėjo labai nesėkmingai: dvi iš eilės klaidos puolime ir keturios praleistos Timofejaus Mozgovo atakos bei Sergejaus Karasiovo dvitaškio - 50:66. Kęstučio Kezmūros auklėtiniai nepalūžo ir kiek priartėjo - 56:66 (likus žaisti 6 min.). Vis dėlto atkurti intrigos lietuviams nebepavyko: rusai iki pat finalinės sirenos kontroliavo situaciją ir pelnytai laimėjo rezultatu 77:69.

Rungtynės:

Lietuva - Rusija 69:77 (19:18, 18:17, 13:21, 19:21).

Lietuva: Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas (8 atk. kam.) po 12, Jonas Mačiulis ir Rimantas Kaukėnas po 11, Robertas Javtokas ir Tomas Delininkaitis po 6, Paulius Jankūnas ir Martynas Pocius po 3, Mantas Kalnietis ir Šarūnas Jasikevičius po 2 taškus. Adas Juškevičius taškų nepelnė, o Antanas Kavaliauskas ir Deividas Dulkys nežaidė.

Rusija: Aleksandras Kaunas 21, Andrejus Kirilenka 15 (8 atk. kam.), Sergejus Monia ir Timofejus Mozgovas po 10 taškų.

Lietuvos ir Rusijos rungtynių protokolas


Lietuvos rinktinė per šalies nacionalinį himną.

* * *

Kitas kontrolines rungtynes lietuviai žais su britais birželio 30-ą, šeštadienį, 2 val. nakties.

Venesuelos sostinėje Karakase liepos pradžioje 12 komandų kovos dėl trijų kelialapių į Londoną. Pirmame atrankos etape Lietuvos rinktinė B grupėje žais su šeimininke Venesuela bei Nigerijos komanda.

A grupėje kovos Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos ekipos, C grupėje rungtyniaus Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos rinktinės, o D grupėje Makedonijos komandos varžovėmis bus Naujosios Zelandijos ir Angolos ekipos. Dvi geriausios grupių komandos tęs kovą ketvirtfinalyje.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis. Vietas olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Tunisas ir šeimininkė Didžioji Britanija.

Video autorius rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)