D. Grybauskaitė penktadienio vakarą dalyvavo ir olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje Marakanos stadione.

„Gražiai atrodėte“, – atvykusi į olimpinį kaimelį sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė sportininkams atvežė medaus ir lietuviškos duonos, o šie jai padovanojo kuprinę. Susitikti su prezidentė atvyko visa krepšinio rinktinė bei atletai, kurie tuo metu neturėjo treniruočių.

Po trumpo pokalbio su sportininkais D. Grybauskaitė apžiūrėjo olimpinį kaimelį bei sportininkų gyvenimo sąlygas.

Olimpiniame kaimelyje D. Grybauskaitė sutiko ir plaukikę Rūtą Meilutytę.

Rūta atrodo puikiai, puikios formos. Šnekėjome apie jos savijautą, apie jos pasiruošimą plaukti. Apie tai reikia kalbėti“, – sako D. Grybauskaitė.

R. Meilutytei Rio teks kovoti ir su po dopingo skandalo galiausiai į olimpiadą priimta ruse Julija Jefimova.

„Manau tas sprendimas yra labai kontraversiškas, nevienareikšmis, jį galima vertinti labai įvairiai. Turbūt norėčiau vertinti ne patį komitetą, o tai, kad deja olimpines žaidynes pasiekė kompromatas, dopingo vartojimas, skandalas. Didelė dalis vienos šalies sportininkų dalis deja netarodo skaidriai ir tai kelia daug klausimų. Tame tarpe ir pačio olimpinio komiteto reakcija, kaip valdys šią situaciją. Labai gaila, kad tarptautinis olimpinis komitetas tokiu būdu yra kompromituojamas“, – sakė D. Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)