Būtent jis atidarė šeimininkų taškų sąskaitą pirmoje šios vasaros draugiškoje dvikovoje, o per 26-as žaidimo minutes iš viso surinko 6 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Dauguma jų nukeliavo ne kam kitam, o A. Gudaičiui.

Per televizorių Sopoto „Trefl“ (Lenkija) klubo atakų organizatorius jau buvo matęs, kaip veikia jaunojo vidurio puolėjo ir Š. Jasikevičiaus duetas „Žalgirio“ ekipoje.

„Tokiam žaidėjui kaip Artūras nėra sunku atiduoti perdavimą. Šiandien tai dariau aš“, – po rungtynių sakė 25-erių kaunietis.

A. Gudaitis, paklaustas, kurio Šarūno perdavimai patogesni, buvo diplomatiškas.

„Abu Šarūnai geri, nežinau“, – šyptelėjo vidurio puolėjas.

Didesnių klaidų Š. Vasiliauskui šeštadienį pavyko išvengti, bet komandos stratego Jono Kazlausko pagyrimų jis teigė kol kas nesulaukęs.

„Ne ta stadija, kad reikėtų girti. Tai būtų galima daryti nebent po čempionato. O debiutas man asmeniškai buvo tikrai sunkus – latviai visada nori broliams įkasti“, – įspūdžiais dalinosi įžaidėjas.

Nelengva, anot paties krepšininko, buvo ir A. Gudaičiui. Bet 18 min. aikštėje praleidęs aukštaūgis buvo rezultatyviausias savo ekipoje, pelnęs 15 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius.

„Jauduliukas buvo, juk pirmas kartas. Bet pavyko neblogai įsijungti į žaidimą, komandos draugai man padėjo, todėl gavau daugiau žaidimo laiko. Žinote, Lietuvoje dažnai jau po vienų rungtynių žaidėjus iškelia į padebesius. Aš nemanau, kad atsitiko kažkas tokio. Tikrai nežaidžiau idealiai: galėjau geriau apsiginti, viską galėjau padaryti geriau“, – savikritiškas buvo vidurio puolėjas.

Tuo tarpu beveik dešimtmetį rinktinėje žaidžiantis Darjušas Lavrinovičius prisipažino negalvojęs, kad komandos naujokai taip įsilies į ekipą.

„Maniau, kad bus sunkiau suprasti vienas kitą, reikės daugiau laiko. Bet ir treniruotėse, ir šiandien aikštėje sekėsi gana neblogai. Neblogai žaidėme, aišku, ne viskas pasisekė, bet jaunimas labai padėjo, kartais gana protingai sužaidė. Jie juk jauni, jiems sunku, pirmos rungtynės. Ateityje turėtume dar geriau vienas kitą suprasti“, – sakė veteranas.

Paklaustas, ar nebijo naujo konkurento dėl vietos galutinėje komandos sudėtyje, jis nesuglumo.

„O kada nebuvo konkurencijos? Čia krepšinio šalis, čia ji visada yra. Mums, senukams, reikės pasistengti“, – neabejojo D. Lavrinovičius.

Primename, kad pirmoje kontrolinių rungtynių prieš pasaulio čempionatą ciklo akistatoje Lietuvos rinktinė šeštadienį Šiauliuose nugalėjo Latviją 93:74.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)