„Tikslo nepasiekėme, bet žaidėme gerai. Medalis turi dvi puses – Bygdoščių ir Lodzę. Esame vienintelė komanda, kuri laimėjo prieš Europos čempiones ruses ir vicečempiones turkes. Pritrūko mums jėgų ir sėkmės“, – ne rezultatu, bet kokybišku rinktinės žaidimu džiaugėsi vyr. treneris Algirdas Paulauskas.

Paklaustas, ar ši komanda turi perspektyvų ateityje ir ar ji bus kitaip formuojama, strategas atsakė prisiminęs vienos tautos posakį.

„Armėnijoje yra sakoma, kad kol gyvena nors viena motina armėnė nebus vaikų namų. Kol yra Lietuva – bus moterų krepšinis“, – sakė A. Paulauskas, prisipažinęs, kad čempionate patirtų emocijų greičiausiai neužmirš visą likusį gyvenimą.

„Manyčiau, kad mums pritrūko sportinės sėkmės. Visos komandos, kurios pateko į finalinį aštuntuką yra labai stiprios ir geros, o pasisekė tik keturioms. Nenuvertinu savo komandos, kuri yra labai gera. Tiek treneriai, tiek kolektyvas – visiems didelis ačiū. Manau, kad Lietuva dar parodys, ko yra verta“, – sakė rinktinės įžaidėja Rima Valentienė.