Dabar Ksenos (Xena) laisvai interpretuojama senovine mitologija paremti nuotykiai yra rodomi 115 valstybių, o internete susikūrė ne vienas jos gerbėjų klubas.

Trečiadienį pagrindinio vaidmens atlikėja naujazelandietė Liusi Loles (Lucy Lawless) išplatino pareiškimą, pabrėždama, jog filmavimasis seriale iš pagrindų pakeitė jos gyvenimą: ji ne tik sutiko savo svajonių vyrą, prodiuserį Robą Tapertą (Rob Tapert), bet ir turėjo laimės dirbti su pačia talentingiausia bei darbščiausia komanda. Anot aktorės, vaidinti karingąją princesę jai buvo lyg "pagauti žaibą į butelį".

Kaip pabrėžia JAV kompanija "Studios USA", kurios užsakymu yra kuriamas serialas, "Ksena" per praėjusius keturis sezonus iš eilės buvo labiausiai žiūrima veiksmo drama. Be to, serialas padėjo naujai pažvelgti į moterį kaip įtempto siužeto filmo heroję bei paskatino ne vieną kompaniją užsiimti pamėgdžiojimu.

Įdomu, kad JAV valstybės sekretorė Madlena Olbrait (Madeleine Albright) - laikoma viena galingiausių moterų pasaulyje - 1998 metais viešėdama Naujojoje Zelandijoje prisipažino esanti Ksenos (Xena) gerbėja.

"Ksena" pastaruoju metu tapo daug daugiau negu vien televizijos šou. Internete, pavyzdžiui, įsikūrė dešimtys klubų ir pokalbių svetainių. 1997 metais grupė buvusios Misis Naujoji Zelandija gerbėjų įsteigė labdaros judėjimą "Kardas ir skeptras" ("Sword and Staff"), kuris surinko tūkstančius dolerių įvairiems labdaros projektams, pavyzdžiui Oklendo vaikų ligoninei. Judėjimo adresas internete yra www.sword-and-staff.com.

Kita svetainė "Whoosh" - adresas www.whoosh.org - yra savotiškas Tarptautinės Ksenos studijų asociacijos centras, publikuojantis savo žurnalus bei informacinius biuletenius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją