"Aš esu labai laimingas, galėdamas būti čia", - kalbėjo 25-erių metų Čekijos rinktinės saugas. - "Šiandien man yra puiki diena. "Arsenal" yra geriausias Europos klubas ir jam aš atiduosiu viską"

T.Rosicky prie naujųjų savo komandos draugų oficialiai prisijungs po Pasaulio čempionato.

Naujuoju pirkiniu ypač patenkintas buvo "Arsenal" strategas Arsene`as Wengeras, gyręs savo naujojo auklėtinio "techniką, kamuolio valdymą bei aštrius perdavimus".

15 įvarčių per 53 rungtynes rinktinėje įmušęs T.Rosicky ilgą laiką buvo Madrido "Atletico" komandos taikinys, tačiau, teigiama, kad "Borussia" netenkino Ispanijos sostinės klubo žadėtos perėjimo apmokėjimo sąlygos.

Nors perėjimo suma oficialiai neskelbiama, manoma, kad "Arsenal" už žaidėją Dortmundo klubui sumokės apie 10 milijonų eurų (34,5 mln. litų).

Teigiama, kad T.Rosicky atvykimas į Anglijos sostinės klubą reiškia, jog komandą tikrai paliks kitas saugas prancūzas Robertas Piresas.

Į Dortmundo "Borussia" Čekijos rinktinės saugas atvyko 2001 metais iš Prahos "Sparta". T.Rosicky tuomet buvo rekordinis "Bundesligos" pirkinys, "Borussia" klubui atsiėjęs 18 milijonų svarų sterlingų (apie 90 mln. litų).

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją