"Filmas "Da Vinčio kodas" nieko nauja nepriduria prie tos senos erezijos, kurią jau daugelį amžių pažįsta visas krikščioniškasis pasaulis", - pranešė Ortodoksų Bažnyčios egzarchato atstovas spaudai Andrejus Petraškevičius.

Tačiau, pasak jo, Baltarusijos Ortodoksų Bažnyčia "neketina siūlyti uždrausti šio filmo peržiūros, nenorėdama jo papildomai reklamuoti".

Kaip mano Bažnyčia, "šis filmas nevertas diskusijų, nes neatlaiko jokios kritikos ne tik teologijos, bet ir kino meno požiūriu".

Pavadinęs "Da Vinčio kodą" "dar viena madingo skonio kramtomąja guma", A.Petraškevičius pareiškė, kad "nieko nauja šis filmas neatneš nei tikintiesiems, nei ateistams, nei meno mėgėjams".

Romos Katalikų Bažnyčios Minsko vyskupijos valdyba filmą pavadino "literatūrine fikcija, neturinčia nieko bendra su realiais istoriniais įvykiais".

"Šis filmas ne tik įžeidžia tikinčiųjų, bet ir ateistų jausmus jau tuo, kad šio filmo kūrėjai tyčiojasi ir iš krikščioniškųjų, ir iš bendražmogiškųjų vertybių", - sakė Minsko vyskupijos valdybos atstovas.

Jia dar pridūrė, kad "Bažnyčia neketina drausti demonstruoti šio filmo, nes, kaip žinoma, uždraustas vaisius saldesnis, tačiau kartu su dvasininkais nerekomenduoja savo parapijiečiams žiūrėti "Da Vinčio kodo".

Minske šis prieštaringai vertinamas filmas bus demonstruojamas trijuose didžiausiuose sostinės kino teatruose diena anksčiau už pasaulinę jo premjerą, kuri numatyta gegužės 19-ąją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją