Pasak “TheInquirer.net”, “ATi” dar turi gerokai patobulinti “FireGL” plokštės tvarkykles, kad būtų išnaudojamos visos šios vaizdo plokštės galimybės. Tikimasi, kad naujos tvarkyklės pasirodys artimiausiu metu.

Vaizdo plokščių bandymų rezultatai skyrėsi, priklausomai nuo to, koks procesorius buvo sumontuotas sistemoje – “Intel” ar AMD lustas. Kompiuterių su “Intel” procesoriais bandymų rezultatai buvo geresni nei su “Advanced Micro Devices” procesoriais.

To priežastis - 80 procentų “Intel” užimamos kompiuterių procesorių rinkos. Tiek “NVidia”, tiek “ATi” optimizuoja tvarkykles “Intel” sistemoms, kadangi jų vartotojų yra daugiau.

“AMD Athlon” sparčiau už “Pentium 4” atlieka slankiojo kablelio operacijas (“floating point”) ir nepaisant to, jog “Intel” sukurtame “Northwood” luste yra 512 kilobaitų spartinančiosios atminties, AMD sistemos turėtų sparčiau perduoti vaizdą. Tačiau sistemos našumas taip pat priklauso nuo tvarkyklių, kurias pateikia vaizdo plokščių gamintojai.

Bendrovių “ATi” ir “Nvidia” atstovai patvirtino, jog minėtos vaizdo plokštės veikia sparčiau kompiuteriuose su “Pentium 4” procesoriais.