Nematau nieko baisaus, kad Naujoji demokratija įkurtų savą frakciją. Mūsų (Socialdemokratų, LDDP, Rusų sąjungos ir Naujosios demokratijos partijų) bendroje partnerystės sutartyje užfiksuota, kad po Seimo rinkimų, Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos nariai turi teisę Seime kurti savas frakcijas arba dirbti bendroje koalicijos frakcijoje.

Socialdemokratų partija, LDDP ir Rusų sąjunga apsisprendė, kad ir po rinkimų Seime dirbs vienoje koalicinėje frakcijoje, kurios seniūnu sutarta skirti mane. Tuo tarpu Kazimieros Prunskienės vadovaujama Naujoji demokratija pareiškė ketinimus organizuoti savą frakciją.

Ir kadangi yra bendra koalicinė programa, kurioje užfiksuotas porinkiminis koalicijos partnerių veikimas, tikrai neturėtų kilti kokių nors sukrėtimų Socialdemokratinei koalicijai.

Tiesa, Naujoji demokratija teturi tik 3 narius, o remiantis nauju Seimo statutu, reikia 7 narių, norint steigti atskirą frakciją. Taigi, Naujosios demokratijos frakcijos likimas priklausys ir nuo jų galimų partnerių.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Tai komentuoja:

Kazimiera Prunskienė Naujosios demokratijos pirmininkė, A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos narė