Perbėgimai iš vienų partijų į kitas yra neišvengiami. Pirmiausia, pavojus kyla LDDP ir Naujajai sąjungai. Socialliberalų gretose yra ne vienas buvęs LDDP narys. Taigi, jei Naujajai sąjungai, kartu su Liberalais, pavyks gerai tvarkytis ir suformuoti stabiliai veikiantį kabinetą, gali prasidėti bėgimas iš LDDP pas socialliberalus. Jei ne, gali prasidėti atvirkštinis procesas.

Tuo tarpu K.Prunskienės pretenzijų kurti savą frakciją, nesiečiau su prasidėjusiu A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos byrėjimu. Naujoji demokratija tiesiog mėgina susirasti autonomišką padėtį Seime.

Natūralu, kad kiekviena savarankiška jėga siekia išsaugoti pusiausvyrą tarp politinės priklausomybės ir autonominio veikimo. Žinoma, jei būtų pateiktas oficialus pareiškimas, kad Naujoji demokratija išeina iš Socialdemokratinės koalicijos, tuomet būtų jau galima pradėti kalbėti ir apie kairiųjų jėgų skaldymąsi.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Tai komentuoja:

Vytenis Andriukaitis Socialdemokratų partijos pirmininkas, būsimos A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos frakcijos Seime seniūnas

Kazimiera Prunskienė Naujosios demokratijos pirmininkė, A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos narė