Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento vyriausiam prokurorui Algimantui Kliunkai jo pavaldinys pranešė, kad skaitydamas DELFI skaitytojų komentarus, surado pranešimą apie tai, kad
. A.Kliunka netrukus išsiaiškino, kad faktas tikras.

„Prokurorai tiesiogiai kontroliuojantys tyrimą apie J.Bielskio dingimą sužinojo iš karto, balandžio 20 dieną. Tačiau buvo daug darbų ir apie tai jie nepranešė vadovybei. Be to, buvo tikimasi, kad J.Bielskis bus surastas“, - DELFI sakė A.Kliunka.

Dėl to Policijos departamento (PD) vadovo Vytauto Grigaravičiaus pavaduotojas Vizgirdas Telyčėnas trečiadienį sudarė komisiją, kuriai pavedė išsiaiškinti visas J.Bielskio dingimo aplinkybes. Komisiją sudaro keli pareigūnai iš PD Vidaus tyrimų bei iš Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV).

Komisija aiškinsis, ar J.Bielskio dingimas yra sutapimas su netrukus turinčiais prasidėti teismais, kuriuose bus nagrinėjamos bylos grįstos daugiausiai J.Bielskio parodymais. Dėl jų svarbumo J.Bielskiui ir buvo skirta speciali liudininkų apsauga bei sušvelninta kardomoji priemonė – suėmimą pakeičiant namų areštu.

Taip pat komisija nustatinės, kas konkrečiai pražiopsojo J.Bielskį ir kiek tiksliai laiko jis jau yra dingęs. Teigiama, kad nepranešta apie jo dingimą buvo dėl to, kad neva buvo tikimasi, kad Senelis atsiras.

J.Bielskio dabar ieškoma ir Lietuvoje, ir tarptautiniais kanalais.