„Artimiausiomis dienomis perduosime Ukrainai keturis visiškai veikiančius lėktuvus“, – žurnalistams tvirtino A. Duda.

Valstybės vadovas užsiminė, kad tai galimai bus tik pradinė siunta – šaliai numatyta papildomų naikintuvų, tačiau jie vis dar ruošiami ir aptarnaujami.

Kyjivas tokių orlaivių prašo jau kurį laiką. Lenkija tapo pirmąja NATO šalimi, išpildžiusia šį Ukrainos prašymą.

Lenkijos prezidentas nenurodė, ar kitos šalys ruošiasi panašiems žingsniams.


Ketvirtadienį interviu radijui Lenkijos gynybos ministras sakė, kad Lenkija nori perduoti Ukrainai kovinius lėktuvus MiG kaip platesnės šalių koalicijos narė.

Paklaustas, ar Lenkija ketina kartu su Slovakija pasiųsti į Ukrainą lėktuvų, Mariuszas Blaszczakas sakė aptaręs šį klausimą su Slovakijos gynybos ministru. Jis pridūrė, kad Lenkijai jau pavyko suorganizuoti sėkmingas koalicijas, kad į Ukrainą būtų siunčiami tankai „Leopard“ ir raketų baterijos „Patriot“.

„Norime siųsti lėktuvus MiG į Ukrainą būdami platesnėje valstybių koalicijoje“, – sakė M. Blaszczakas.

Antradienį Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sakė, kad lėktuvai galėtų pasiekti Ukrainą per keturias ar šešias savaites. Trečiadienį vyriausybės atstovas spaudai sakė, kad dėl orlaivių tiekimo turi nuspręsti grupė šalių, jau pareiškusių norą dalyvauti projekte. Apie tai, kad Lenkija pasirengusi suteikti Ukrainai lėktuvų MiG, neseniai interviu naujienų transliuotojui CNN sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)